Turkulainen Harrikka-myyjä myöntää hämmentyneet yhteydenotot: Sähköuutuuden koeajosta joutuu maksamaan – tässä syy

Perinteikkään moottoripyörävalmistajan suomalainen jälleenmyyjä veloittaa uutuusprätkän koeajosta 50 euroa.

Harley-Davidsonin ensimmäistä sähkömoottoripyörää myydään Suomessa ainoastaan yhdessä liikkeessä, eikä koeajettavia yksilöitäkään ole maassa kuin yksi kappale.

Mikäli Harley-Davidson LiveWiren haluaa ottaa koeajolle, on lystistä maksettava 50 euroa.

Miksi näin?

Turun Harrikka-myymälän taustalla oleva V-Twin City Oy kertoo Facebook-sivullaan, että 50 euron hinta sisältää perehdytyksen sähkömoottoripyörällä ajamiseen.Yhtiö myöntää, että koeajon maksullisuus on herättänyt hämmennystä.

Turun Harley-Davidsonilta perustellaan koeajon 50 euron hintalappua MTV Uutisille sillä, että kyseessä on Suomen ainoa LiveWire. Koska pyörä on herättänyt paljon kiinnostusta ja siitä on tullut runsaasti kyselyitä, halutaan koeajoja tarjota ensisijaisesti pyörästä oikeasti kiinnostuneille asiakkaille. Vaikutusta on ollut myös koronavirustilanteella sekä sillä tosiasialla, että vuorokaudessa on rajallinen määrä tunteja.

– Meillä ei ole vielä liikkessämme pikalatausmahdollisuutta, joten se rajoittaa päivässä tarjottavien koeajojen määrää, moottoripyörämyyjä Jani Lehmuslehto Turun Harley-Davidsonilta kertoo MTV Uutisille.

Hitaalla latauksella akun täyttyminen kestää kymmenisen tuntia.

50 euron koeajomaksun saa takaisin kaksinkertaisena, mikäli asiakas ostaa LiveWiren tai minkä tahansa muun vuosimallin 2020 Harley-Davidsonin.

Harley-Davidson LiveWiren lähtöhinta Suomessa on noin 38 000 euroa. Lehmuslehdon mukaan pyöriä on luovutettu suomalaisasiakkaille tähän mennessä kaksi kappaletta, joista viimeisin viime tiistaina. Sen enempää niitä ei ole myytäväksi vielä saatukaan.

Tarjonta vielä vähäistä

LiveWire kiihtyy nollasta sataan kolmessa sekunnissa ja saavuttaa enimmillään 180 km/h:n huippunopeuden. Toimintamatka yhdellä latauksella on noin 150 kilometriä. Pikalatauksella akku täyttyy tunnissa.

Suomeen on tuotu jo jonkin aikaa myös Zero-merkkisiä sähkömoottoripyöriä. Myös suomalainen E2-sähköprätkä on päätymässä sarjatuotantoon, ja skootteripuolelta löytyy Vespa Elettrica, mutta muutoin sähkömoottoripyörien tarjonta on vielä vähäistä.

Lue myös:

    Uusimmat