Mainos

Suomalaismalli maailmalla: Työt tuntuvat hemmottelulta

Tuore Lumene-kasvo ja yrityksen päämalli Emilia Järvelä, 27, on luonut uraa mallimaailmassa jo 12-vuotiaasta. Vaalea kuopiolaisnainen on asettunut tänä syksynä New Yorkiin kokeilemaan rajojaan. Seuraa kauniskasvoisen Suomi-tytön menestystä maailmalla!

Emilia Järvelä, 27, elää tällä hetkellä unelmaansa kahdella mantereella. Maailmankaupungissa New Yorkissa Yhdysvalloissa asuva ja uraa luova, mutta Suomessa vähän väliä töiden ja perheen takia käyvä nainen on tuore Lumene-kasvo ja yrityksen päämalli.

Vaalea nainen on ollut omien sanojensa mukaan reppureissaaja ja muuttanut paikasta toiseen viimeiset puolitoista vuotta. Nyt hän on vihdoin tottunut ajatukseen kodista kahdessa paikassa: Yhdysvalloissa ja Suomessa.

– Jouluksi tulen taas Suomeen. Ihanaa, että täällä on töitä, niin pääsee käymään kotona, nainen hehkuttaa.

Muoti-, kauneus- ja mallimaailma on ollut jo pitkään suuri osa Emilian elämää. Ammattimalli teki ensimmäiset keikkansa jo 12-vuotiaana. Nuorempana harrastukset ja koulunkäynti kulkivat rinnakkain uran kanssa, kun nyt hän on keskittynyt täysipainoisesti mallitöihinsä jo neljän vuoden ajan.

Emilia jaksaa kauan kestäneestä urastaan huolimatta ilahtua edelleen pienistä ja arkisista töihin liittyvistä asioista, kuten vaikkapa aikaisin aamulla heräämisestä ja kuvauksiin menemisestä.

– Se tuntuu hemmotteluhetkeltä, kun joku laittaa meikin ja tukan. Kun sattuu hyvä tiimi, nauttii päivästä, vaikka tekeekin töitä.

Pohjois-Savon tyttö

Emilia on kotoisin Pohjois-Savosta Kuopiosta, mutta kävi peruskoulun ja lukion Savonlinnassa. Lukion jälkeen nainen opiskeli matkailun liikkeenjohtoa Kuopiossa.

– Onpahan ainakin paperit taskussa, vaikka mallihommat tuntuvatkin nyt hyvältä – oikeastaan paremmilta kuin koskaan, hän iloitsee.

Puhtia uralle on tuonut alkukesästä sovittu Lumene-yhteistyökuvio.

– En ollut tehnyt aikaisemmin Lumenelle mitään. Muistan tosin urani alkuvuosina haaveilleeni siitä, kuinka hienoa olisi päästä ihannoimani Lumene-kasvon, Niina Kurkisen saappaisiin. Olen maalta kotoisin ja luonto on ollut aina lähellä ja tärkeä ja tuttu asia minulle. Senpä takia yhteistyö Lumenen kanssa onkin mahtava juttu! Lumene-tuotteita käyttäessäni tiedän, mitä laitan iholleni, koska suurin osa raaka-aineista on peräisin luonnosta.

Uusia tuulia

Emilia viettää vuodesta puolet ulkomailla, puolet Suomessa. Lähtö Yhdysvaltoihin toteutui kaksi vuotta sitten, kun nainen ei kokenut Eurooppaa tarpeeksi houkuttelevaksi ja Suomessa työvuosia oli takana jo monta.

– Ajattelin, että tarvitsen uutta näkökulmaa, tuulia ja ihmisiä ympärilleni. Mietin, että myös matkailuopinnoistani saattaisi olla hyötyä muualla. Ulkomailla on ihana tehdä töitä, mutta Suomi on edelleen kotini. Olen aina ollut isänmaallinen ja arvostan sitä tapaa, jolla täällä työskennellään.

Ammattimallin elämäntyyli ei sopisi monelle. Emilia kertoo, ettei monesti tiedä, mitä on tulossa kuukauden tai edes parin viikon päästä.

– Minä olen vain kasvanut siihen. Monet ihmettelevät, että miten pystyn suunnittelemaan elämäni tai olemaan rauhassa, mutta olen tottunut ammattiini. Kodin tärkeys, omat jutut ja läheiset ovat kuitenkin minulle vuosi vuodelta tärkeämpiä.

Toistaiseksi Emilia on tehnyt töitä Yhdysvalloissa Miamissa eurooppalaisille kaupallisille asiakkaille, mutta jalan hivuttaminen oven väliin on jo hyvällä mallilla myös New Yorkissa.

– New Yorkin kaltaisen kaupungin suuruus tuntuu niin hurjalta ja hämmentävältä. Samaan aikaan siellä tuntee kuitenkin olonsa kotoisaksi. Kaikki ovat tervetulleita. Kaupungista löytyy myös enemmän energiaa ja nostetta kuin vaikkapa Helsingistä, mallikaunotar pohtii.

– Suomessa arvostan taas rehellisyyttä. Täällä asiat pitävät paikkansa ja järki pidetään mukana kaikessa. Täällä on myös mielestäni vielä turvallista, vaikka maailma muuttuukin, hän jatkaa.

Tärkeintä koto-Suomessa Järvelälle on kuitenkin se, että täällä voi hengittää.

– Voin mennä vaikka keskelle metsää, eikä ympärilläni ole ketään muita. Viimeksi, kun lensin Suomeen, menin heti äidin luokse ja sienimetsään.


Kuvat: Lumene

Artikkelin tarjoaa:LUMENE

Artikkelin tarjoaa:LUMENE

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja