Suomalaisfanit pettyivät U2-keikan peruuntumiseen: Pitää kuunnella edelleen vain levyltä

Megayhtye U2:n oli määrä esiintyä eilen sunnuntaina Tukholman Globen-areenassa. Turvallisuusuhkan vuoksi konsertti kuitenkin peruttiin.

Irlantilaisyhtye U2:n piti aloittaa konserttinsa iltayhdeksän maissa Tukholman Globenissa.

Järjestäjät olivat kuitenkin alkaneet epäillä ennen konsertin alkamista, että aseistautunut mies olisi päässyt yleisön joukkoon. Katsojat evakuoitiin hallista.

– Aluksi katsojille kerrottiin, että konsertti viivästyy, koska suuri osa yleisöstä ei pääse sisään lipunlukujärjestelmän ongelman vuoksi, kertoo MTV:n Tukholmasta tavoittama Ilkka Soini.

Soini oli menossa elämänsä ensimmäiselle U2-keikalle. Hänellä ei ole mahdollisuutta jäädä Tukholmaan mennäkseen tiistain korvaavaan konserttiin.

– Pitää jatkaa kuuntelemista levyltä. Tämä tilaisuus meni ohi nyt. Ei ole mahdollista päästä tiistain korvaavalle keikalle töiden vuoksi. Reklamaatio tehdään, ilman muuta. Yleisö otti tilanteen rauhallisesti.

Konserttiin matkustanut MTV:n kuvaaja Aki Blomberg olisi nähnyt U2:n jo kahdeksatta kertaa.

– Olo oli toki pettynyt. Tiistain keikalle ei ole mahdollisuutta jäädä, Blomberg kommentoi.

Ruotsin poliisin mukaan yhtyeen laulajaa Bonoa olisi uhkailtu. Expressen-lehden mukaan uhkailusta epäillään parikymppistä mieshenkilöä. Lehtien mukaan mies olisi kertonut olevansa poliisi ja ottaneensa aseen mukaan konserttiin vahingossa.

U2:n nettisivuilla ilmoitettiin, että konsertti peruttiin poliisin ohjeistuksesta. Yhtyeen tiedotteessa painotettiin sitä, että yleisön turvallisuus on etusijalla.

Paikalle matkustaneet suomalaisfanit purkivat pettymystään myös sosiaalisessa mediassa.

– Nyt on paha mieli: U2-keikka peruttiin tänään turvallisuusuhan vuoksi. Jäi hieno bändi näkemättä Tukholmassa. Liput ostettu 1v sitten, twiittasi Heli Siirilä.

Lue myös:

    Uusimmat