Mainos

Suomalaiset rakettitukkurit tekevät miljoonabisnestä – "98 prosenttia liikevaihdosta syntyy uutenavuotena"

Paketti raketteja, papatteja ja sädetikkuja. Moni suomalainen lastaa perunasalaatin ja nakkien kanssa marketista pussiin myös ilotulitteita. 

Suomalainen rakettitukkuri arvioi, että keskimäärin suomalainen käyttää uudenvuoden raketteihin noin 50 euroa.

Rakettibisnes on kohtuullisen hyvin tuottavaa. MTV Uutiset keräsi kaupparekisteristä tiedot tunnetuimmista ilotulitteiden myyjistä, jotka harjoittavat tukku- tai vähittäismyyntiä tai molempia.

Suurin liikevaihto 7,5 miljoonaa, on Suomen ilotulitus Oy:llä. Liikevoittoa se teki viimeisimmällä valmistuneella tilikaudella 640 000 euroa. Voittoprosentti oli näin 8,5.

Seuraavaksi suurin liikevaihdoltaan on Suomen Rakettitukku Oy 5,4 miljoonalla eurolla. Voittoprosentti sillä kuitenkin oli Suomen ilotulitetta suurempi. Rakettitukku teki voittoa tilikaudella 602 000 euroa eli 11,1 prosenttia.

– Täytyy kiittää asiakkaita. Olemme onnistuneet myymään hyvin ja meillä on pitkiä hyviä yhteistyökumppaneita ja hyviä myyntipaikkoja, joissa olemme voineet myydä, Suomen Rakettitukku Oy:n toimitusjohtaja Antti Aitto-oja perustelee.

Aitto-ojan mukaan myös tämän vuoden myynti on hyvässä vauhdissa.

– Eilinen on ollut hyvä ja kovin päivä on vielä edessä. Mutta jos verrataan historiaa ja kolmea edellistä päivää, niin voidaan sanoa, että ollaan oikeinkin tyytyväisiä, Aitto-oja jatkaa.

Tukkurin mukaan liikevaihdosta 98 prosenttia tehdään juuri uutenavuotena.

– Tulos tehdään nimenomaan uutenavuotena. Huvilakauden päättäjäiset ja venetsialaiset elokuun lopussa ovat alueellisesti tärkeitä, mutta sanotaan, että 98 prosenttia liikevaihdosta tulee vuodenvaihteesta. 

Kolmanneksi suurin alan toimija, Tulitemestarit oy, pyörittä toimintaansa 1,9 miljoonan liikevaihdolla. Voittoa tuli 73 000 euroa ja voittoprosentiksi 3,8.

Huonoiten tilinpäätöstiedollisista yrityksistä pärjäsi Suomen Ilotulite Oy. Sen liikevaihto oli 419 000 euroa, liikevoitto 12 600 euroa ja voittoprosentti 3,0.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.