Suomalaiset kertovat: Tällaiset olivat ikimuistoisimmat pikkujouluni!

Pikkujouluissa voi olla huisin hauskaa tai siellä voi mokata pahemman kerran. Kysyimme, miten suomalaiset ovat osanneet käyttäytyä firman juhlissa.

Pikkujoulut voivat olla koko vuoden huipentuma, mutta aina kaikki ei suju suunnitelmien mukaan, kun samaan soppaan heitetään koko työyhteisö sekä alkoholi. Kysyimme AVAn lukijoilta, millaiset olivat heidän mieleenpainuvimmat pikkujoulunsa. 74 prosenttia vastaajista vakuutti, että ikimuistoisimmissa pikkujouluissa oli hauskaa, mutta 26 prosenttia kyselyyn vastanneista myönsi, että mokailun vuoksi ne mieleenpainuvimmat pikkujoulut muistetaan.

Oli hauskaa, kun...

"... ei tarvinnut osallistua. Meillä niin pieni yritys, että ihan tarpeeksi vietän aikaa heidän kanssa työpäivänäkin "

"...sai olla ystävien kanssa."

"...olimme ystävien kesken mökillä meren rannassa, luimme ja kirjoittelimme tarinoita. Tällöin kukaan meistä ei vielä harrastanut alkoholia, mutta sokerilla oli ehkä osansa hauskoihin letkautuksiin. Valaisimme mökin pihan ulkotulilla, paistelimme vaahtokarkkeja takassa ja joimme paljon glögiä.Valitettavasti nykyään absolutisti saa vain haaveilla alkomahoolittomista pikkujouluista, jotka yleensä päättyvät kännisten juhlijoiden nahisteluun ja ennenaikaisiin sammumisiin. "

"...oltiin koolla työporukan kanssa päiväsaikaan lounastauolla. Joten mitään kännisekoiluja tms. ei tarvinnut katsoa eikä kokea. Eikä myöskään ärsyttävää jouluhömppää. Ruoka oli hyvää, sitä oli riittävästi, ja vitsit sinkoilivat syömisen ohessa... "

"...sain viettää ikimuistoisimman pikkujouluni elämäni miehen kanssa, ja meidän kesken kipinät sinkoilivat. "

"Pukeudumme aina pikkujouluihin teeman mukaisesti, viime jouluna teemana oli nukkekodin pikkujoulut. Teimme toisillemme anukkemeikit ja pukeuduimme nukkemaisesti."

"...ihastuin työnjohtajaan jonka luokse menin jatkoille.. Erosin ja rupesin seurustelemaan pomon kanssa.. Muutama kuukausi sompailtiin ja tahdoin olla vaan ystävä.. Se oli kuitenkin hyvä irtiotto mitäänsanomattomasta liitosta, jossa oltiin myös enemmän ystäväpohjalla kuin perhettä perustamassa. Enpä olisi muuttanut etelään ja tavannut uusia ihmisiä, mikäli en olisi eronnut pikkujouluihastuksen myötä..Nykyään seurustelen ja asun jälleen maaseudulla. Joskus pieni apu, tässä tapauksessa pikkujouluissa pomon taholta, tekee hyvää ajatellen jopa loppuelämää. Vielä kun saan lakiopinnot alkuun ensi syksynä, niin olen vielä onnellisempi."

"Kaikki hauskuus on peräisin -80 luvulta, silloin vielä oli pikkujouluja. Mieleen on jäänyt, kun työkavereiden kanssa tilattiin patterikäyttöiset välkkyvät korvakorut. Hienoja oltiin, heh heh."

Mokasin, kun...

"En tiedä mikä siinä on, että jokaiset pikkujoulut tuntuvat menevän aina överiksi.. Firman pikkujouluissa olen saanut hävetä silmät päästäni, nimittäin omaa käytöstäni! Innostuin juomaan vähän liikaa terästettyä glögiä ja humalluin alta aikayksikön. Tämän rohkaisemana marssin sitten työtoverini puheille ja kerroin, etten kestä sitä, mille hänen hengityksensä haisee ja voisiko hän tästä edes hengittää minusta poispäin ja olen todella pahoillani hänen miehensä puolesta, voimia ja jaksamista heille. Tästä intouduin sitten marssimaan pomoni puheille ja kerroin hänelle avoimesti kuukautiskivuistani ja vatsani toiminnasta: jotta hän ymmärtäisi, miksi vääntelen naamaani alituiseen ja tarvitsen taukoja tasaisin väliajoin. Loppuillasta kaunis pikkumekkoni oli myös oivallisesti kiinni ylhäällä sukkahousuista kuin Lady Gagalla konsanaan, takapuoli vilkkuen. Ja illan kruunasi se, että oksensin taksiin, mikä tuli sitten maksamaan satoja, satoja euroja. Ainoa hyvä puoli illassa oli se, ettei siellä ollut onneksi karaokea.... "

"Olin viettämässä niitä firman ensimmäisiäni pikkujouluja ja nuorena tyttösenä elimistö ei ole ollut tottunut ihan niin runsaaseen alkoholimäärään. Olimme jatkoilla jossain karaokebaarissa, jossa istuin ihan nurkkaan ahdettuna muiden työkavereiden kanssa. Pomo siinä iloisesti tarjoili kaikille shotteja ja se oli liikaa! Pääsi oksu ravintolan pöydälle ja työkavereiden vaatteille. Siivouslaskuhan siitä pomolle tuli ja saan edelleen kuittailua kollegoilta asiasta."

"Tästä on jo vuosia, mutta vietin silloisen työpaikkani ensimmäisiä pikkujouluja. Olin nauttinut illan aikana ruoan lisäksi viiniä ja muuta alkoholipitoista juomaa. Jälkiruoaksi lähes kaikki tilasivat mansikkamargaritan, joten minäkin innostuin sen tilaamaan. Ja se oli vikatikki. Hetken kuluttua juoksin vessaan ja kun molemmat vessat olivat varattuja, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin oksentaa lavuaariin... Siistin itseni nopeasti, sudin puuteria naamaan ja palasin pöytään. Minun jälkeeni vessassa käyneet työkaverit päivittelivät sieltä palatessaan, miten kuvottavaa, että joku on oksentanut lavuaariin. Minä nyökyttelin ja paheksuin mukana. "

Kyselyyn vastasi 111 AVAn lukijaa.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja