Suomalaiset haluavat kakkoskodin juhannukseen mennessä

Vapaa-ajan asuntokauppa on nyt vilkkaimmillaan ja mahdollinen lomakoti halutaan ostaa juhannukseen mennessä.

Vapaa-ajan asuntojen myynnissä on parhaillaan kuumin myyntisesonki käynnissä. Huoneistomarkkinoinnin teettämän kyselyn mukaan suosituimmat loma-asunnot vastaavat varustukseltaan omaa kotia ja sijaitsevat kasvukeskusten läheisyydessä. Esimerkiksi Jokakoti.fi-palvelussa on Pirkanmaalla tällä hetkellä yli 300 loma-asuntoa tarjolla.

Perinteisesti suomalainen haluaa ostaa keväällä ja päästä kakkoskotiin juhannukseksi. Tänä keväänä sesongin alku siirtyi lähemmäksi juhannusta, koska lumet sulivat myöhemmin kuin viime vuosina.

– Vapaa-ajan asuntojen hinnat ovat nousseet hurjasti, koska asunnoille on kova kysyntä erityisesti Näsi- ja Pyhäjärven rannalla. Halutuimmat kohteet ovat Teiskossa, Pirkkalassa, Roineella, Kangasalla ja Lempäälässä, sanoo Huom!-ketjua Pirkanmaalla edustava Pirkanmaan Laatuvälitys Oy:n myyntijohtaja Mikael Riippa.

Peruskuntoisen vapaa-ajan asunnon järven rannalta Pirkanmaan alueelta saa keskimäärin 130 000–180 000 eurolla riippuen varustelutasosta. Tällä hetkellä myös viikkovuokrien hinnat ovat nousseet noin 500–1000 euroon viikolta. Sijoituskohteena hyvä vapaa-ajan asunto maksaa nopeasti itsensä takaisin.

– Myös pääkaupunkiseudulla asuvat hankkivat vapaa-ajan asuntoja Pirkanmaalta, sillä järvenrantatontit ovat pääkaupunkiseudun merenrantatontteja edullisempia, Riippa jatkaa.

Kasvukeskusten lähellä sijaitsevat vapaa-ajan asunnot ovat kysyttyjä. Parhaiten menevät kaupaksi talviasuttavat kakkoskodit, jotka sijaitsevat alle 200 kilometrin päässä omasta kodista, ovat lähellä rantaa tai harrastusmahdollisuuksia ja ovat lisäksi varustelutasoltaan kodin vertaisia.

– Varsinais-Suomen alueella olemme huomanneet, että omakotitaloon verrattavien vapaa-ajan asuntojen kysyntä on kasvanut viime vuosina. Parhaiten myyvät asunnot, jotka ovat korkeintaan 1,5 tunnin ajomatkan päässä kaupunkikodista. Oma ranta on kaikkein halutuin. Ominaisuuksien suhteen tehdään kuitenkin usein kompromisseja, sillä hinnat ovat nousseet niin korkealle, sanoo Huom!-ketjua Varsinais-Suomessa edustavan Solid House Oy:n toimitusjohtaja Leena Tuijula.

Tällaiset kakkoskodit kiinnostavat suomalaisia:

  • Sijainti keskimäärin 200 kilometrin päässä kotikaupungista
  • Varustelutaso samanlainen kuin omassa kodissa
  • Ympäristö – lähellä rantaa tai luontoa
  • Omaa rauhaa
  • Mahdollisuus harrastaa
  • Uusi rakennus


Huoneistomarkkinointi Oy toteutti kyselytutkimuksen kiinteistönvälittäjille huhti–toukokuussa 2013. Kyselyyn vastasi yhteensä 54 Huom!-ketjun yrityksissä työskentelevää välittäjää.


LUE MYÖS:


MTV3/Jokakoti

Lähde: Conexio Oy

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja