Suomalaiset eivät uskalla lähteä avaruuteen

Suomalaiset eivät ole vielä uskaltautuneet avaruusreissulle, kerrotaan Areasta.

Arean tuotesuunnittelija Teppo Viiperi kertoo STT:lle, ettei vielä yhtään avaruusmatkaa ole ostettu. Hän ei kuitenkaan ole yllättynyt.

– Jos maailmanympärysmatkaa tai kuukauden etelänmatkaa mietitään puoli vuotta tai vuosi, niin avaruusmatkan harkitseminen kestää vielä pidempään, Viiperi sanoo uutistoimisto STT:n mukaan.

Avaruusmatkan hintakaan ei ole mikään aivan edullinen. Reissusta nimittäin joutuu pulittamaan 200 000 dollaria, joka on euroissa hieman alle 150 000. Viiperin mukaan kuitenkin kiinnostuneiden joukossa on niitä, joilla rahat olisivat valmiina, mutta he tarvitsevat lisää harkinta-aikaa.

Matkan varaamiseen tulee maksaa 10 prosentin käsiraha ja luonnollisesti koko matka tulee olla maksettuna ennen alukseen nousemista.

Pohjoismaiset naapurit ovat tehneet avaruusmatkoja jo jonkin verran. Ruotsista avaruuteen on lähdössä kolme ja Tanskasta neljä innokasta avaruusturistia. Koko maailmassa matkoja on myyty jo yli 300 kappaletta.

Matkustajalennot alkavat ensi vuonna ja lähtö tapahtuu New Mexicosta. Matkoja järjestää Virgin Galactic -niminen yhtiö ja Suomessa niitä myy Area.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Jack Brockway/Virgin Galactic

Lähde: STT/Aamulehti

Lue myös:

    Uusimmat