Suomalaisen tekstiilidesignin alalla suuri yritysmylläys – Finlayson, Vallila ja Makia saman emoyhtiön alle

Tekstiili- ja vaatealan yhtiöt Finlayson, Vallila, Makia siirtyvät uuden Manna & Co -emoyhtiön omistukseen.

Tunnetut suomalaisyhtiöt kuitenkin jatkavat erillisinä yhtiöinä konsernin sisällä.

Emoyhtiöön siirtyy myös Finlaysonin omistama tytäryhtiö Reino & Aino sekä 20 prosenttia metsästys- ja retkeilyvaatteita valmistavasta Sastasta.

Suurella yritysjärjestelyllä pyritään kasvattamaan resursseja ja luomaan mahdollisuuksia tuotemerkkien kansainvälistymiselle.

– Järjestelyn myötä pystymme kiihdyttämään brändien kasvua ja kehitystyötä aivan uudella voimalla, Manna & Co:n ja Finlaysonin hallituksen puheenjohtaja Risto Voutilainen kertoo tiedotteessa.

– Käytännössä tämä tarkoittaa synergioita esimerkiksi tuotesuunnittelussa, valikoituja askeleita brändien kansainvälisessä laajentumisessa sekä uudenlaisten jakelukanavamallien luomista yhdessä kumppaneiden kanssa, 

–  Olemme jatkossakin avoimia yritysjärjestelylle, jos kriteerimme täyttävät brändit ovat halukkaita liittymään joukkoomme, hän jatkaa.

Manna & Co:n liikevaihdon kerrotaan olevan noin 90 miljoonaa euroa ja käyttökatteen 14 prosenttia. Konsernissa työskentelee 350 ihmistä. 

–  Koronapandemia on vain kiihdyttänyt kuluttajatottumusten ja jakelukanavien murrosta. Kasvu ja kannattavuus kasautuvat tässä ympäristössä, jonka takia pienempien toimijoiden on tärkeätä yhdistää voimiaan, Makian Totti Nyberg sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat