Suomalaisen NHL-puolustajan polvivamma vie kuukausia – agentti kertoo vaikeasta puhelusta: "Hän oli kyynelissä"

0:30
Juuso Välimäki iski NHL-uransa avausmaalin lokakuussa 2018.

Calgary Flames ja suomalainen kiekkokansa saivat maanantaina surullisia uutisia, kun puolustaja Juuso Välimäen kerrottiin kärsivän oikean polven eturistisiteen repeämisestä. Vamman laajuudesta ja vakavuudesta ei vielä tiedetä tarkasti, mutta pahimmillaan suomalaisen koko kausi on uhattuna.

Flamesin GM Brad Treliving kertoi kaiken huomion olevan nyt nuoressa pelaajassa.

– Ensisijainen huolenaiheemme on nyt Juuso. Hän on kaikista tärkein asia. Teemme hänen olostaan nyt niin hyvän kuin mahdollista. Entä kaikki muut asiat? Selvitämme ne. Mutta hän on tärkein osa yhtälöä, Treliving sanoi The Athleticille.

Treliving tarkoittaa yhtälöllä Välimäen loukkaantumisen muita vaikutuksia seuraan, kuten tärkeän puolustajan menettämistä kokoonpanosta ja korvaaviin pelaajiin liittyviä kysymyksiä. Treliving vahvisti poissaolon joka tapauksessa kestävän kuukausia, ei viikkoja.

– Hänelle hankitaan hoitoa välittömästi ja väkemme pääsee tilanteen päälle. Luulen, että olemme selvittäneet, mitä hemmettiä on tapahtunut. Nyt on kyse vain hänen tukemisestaan.

– Minä ja henkilökuntamme hoidamme kaiken muun. Selvitämme, mitä tämä tarkoittaa palkkakattomme, numeroiden ja korvaavien pelaajien kannalta. Asioiden hoitaminen vie meiltä palan elokuusta, Treliving sanoi.

Välimäki kuuluu Flamesin tulevaisuuden runkopuolustajiin. Tulevalle kaudelle suomalaisen vastuun kaavailtiin kasvavan entisestään. Vakava polvivamma osui erittäin huonoon hetkeen.

Välimäki lentää Calgaryyn heti, kun polven pahin turvotus laskee. Polvi leikataan Pohjois-Amerikassa ja kuntoutuminen alkaa seuran tarkkailun alla.

– Juttelin hänen (Välimäen) kanssaan välittömästi. Hän oli järkyttynyt. Se on luultavasti ainoa sana, jolla voin kuvata hänen reaktiotaan. Olemme yrittäneet koko viikonlopun vain rohkaista häntä. Olemme muistuttaneet hänen olevan nuori mies, ihmiset tulevat takaisin tällaisista. Juusolla on paljon jääkiekkoa ja uraa vielä edessään.

– Hän on tosissaan, kypsä ja keskittynyt oleelliseen. Hän kävi viime vuonna läpi nilkkavamman ja lopetti vuoden mahtavasti, Treliving kehui.

Välimäen agentti Dave Cowan kertoo hetkestä, kun sai tiedon Välimäen loukkaantumisesta. Cowan sai asiakkaaltaan tekstiviestin, jossa pyydettiin soittamaan heti kun mahdollista.

– Se oli tunteellista ja hän oli kyynelissä. Se oli vaikea puhelu puhua. Ystävyyssuhteemme ymmärtää sanojen taakse. Olen eniten pahoillani hänen puolestaan, mutta Juuson hahmon tuntien hän on jo valmis olemaan käänteentekevä pelaaja seuraavalla kaudella, Cowan sanoi.

NHL-kausi alkaa lokakuun 2. päivä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja