Suomalainen pikkukunta julkaisi hakemuksensa vuoden 2032 olympiaisännäksi – tämä hakuvideo paljastaa vakavan huolen

2:33
Salla hakee vuoden 2032 olympiaisännäksi, ideassa suuri taustahuoli – katso hakuvideo!

Itäisessä Lapissa sijaitseva Sallan kunta on julkaissut hakemuksensa vuoden 2032 kesäolympialaisten kisaisännäksi. Hakemuksensa tueksi kunta on julkaissut hakuvideon, jolla se esittelee kisapaikkojaan.

Täysin tosissaan Salla ei tietenkään ole olympiatapahtumaa kuntaan tuomassa. Kampanjalla halutaan kiinnittää huomiota ilmaston lämpenemiseen. Huumorilla ryyditetyllä videolla (yllä) eri lajien harrastajat pohtivat lumisessa maisemassa, miten lumen sulamisen jälkeen suorituspaikat ovat valmiina tositoimiin.

Kunnanjohtaja Erkki Parkkisen mukaan kampanjalla halutaan kiinnittää huomiota ilmastonmuutoksen etenemiseen. Kesäolympialaisia ei haluta Sallaan.

– Aikomuksemme on selvä. Haluamme pitää Sallan sellaisena kuin se on. Talvemme kylminä ja lumisina, Parkkinen sanoo Reutersin mukaan.

Hakuidean taustalla on ajatus siitä, että jos vuoden 2032 kesäkisat toteutuisivat Sallassa, se tarkoittaisi ilmaston lämpenemisen jatkuneen. Sallassa halutaan toimia.

– Jos vain odotamme, emme tee mitään ja annamme periksi ilmaston lämpenemiselle, menetämme identiteettimme. Kunta, jota rakastamme – kuten niin monet muut kunnat eri puolilla maailmaa – ei ole enää nykyisellään.

Parkkinen huomauttaa, että Sallan kesät muuttuvat koko ajan lämpimämmiksi ja talvet lyhyemmiksi. Salla halutaan säilyttää jäisenä, lumisena ja kylmänä paikkana.

– Salla on valmis järjestämään vuoden 2032 kisat, mutta mikä sen hinta on, Parkkinen kysyy.

– Jos Salla on paras paikka pitää kisat vuonna 2032, se tarkoittaa, ettei lämpötilan kohoaminen ole lakannut.

Muun muassa Qatarin Doha, Intian Mumbai ja Rhein-Ruhrin alue Saksassa ovat ilmaisseet kiinnostuksensa vuoden 2032 kesäolympialaisia kohtaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja