Metsä Group: Sähköpula supistaa wc-paperin tuotantoa

Suomalainen Metsä Group kertoo, että vessapaperin ja muiden pehmopaperituotteiden valmistuksessa on haasteita.

Viime viikkojen aikana yhtiö on joutunut supistamaan tuotantoaan useina päivinä Euroopan tehtaillaan energian hintapiikkien vuoksi.

Tilanne on erityisen haastava Länsi- ja Itä-Euroopan tehtailla, joissa suomalaisyrityksen tuotteita valmistetaan. Korkeat energian hinnat vaikeuttavat toimintaa kuitenkin kaikilla Metsä Tissuen eurooppalaisilla markkinoilla.

Voi vaikuttaa saatavuuteen

Tuotannon lisäsupistukset ovat todennäköisiä myös jatkossa ja vaikutusta voi olla päivittäisten pehmopaperituotteiden saatavuuteen, koska supistukset vähentävät päivittäisiä tuotantomääriä huomattavasti, yhtiö kertoo.

– Tilanteen lieventämiseksi yhtiössä on otettu käyttöön kaikki mahdolliset energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävät toimenpiteet ja Venäjän kaasulle vaihtoehtoisia energianlähteitä valmistellaan, sanoo Tobias Lüning tiedotteessa.

Yhtiö arvioi, että korkeat energiakustannukset aiheuttavat todennäköisimmin tilapäisiä tuotantoseisokkeja myös jatkossa. 

Metsä Groupin omistama Metsä Tissue valmistaa pehmopaperituotteita ensi- ja kierrätyskuidusta. Metsä Tissue on yksi suurista eurooppalaisista pehmopaperinvalmistajista, jolla on tuotantoa viidessä maassa kahdeksalla pehmopaperitehtaalla.

Uutista muokattu 26. elokuuta: Poistettu viittaus Lambi-vessapaperiin, sillä tästä merkistä ei pitäisi olla pulaa Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat