Suomalainen NHL-maalivahti järjesti melkoisen näytöksen – ”Hän oli kuin Dominik Hasek, se oli uskomatonta”

Kevin Lankinen torjui Chicago Blackhawksille voittomaalikilpailun jälkeen 5–4-voiton San Jose Sharksista. Suomalaisveskarin otteet kamppailussa jakoivat mielipiteitä.

Lankisen toiminta Jaycob Megnan 4–4-maalissa ihmetytti faneja ja asiantuntijoita. Lankinen pysyi useita sekunteja jään pinnassa eikä noussut ylös normaaliin torjunta-asentoon kiekkosateen keskellä.

Chicago Tribunen urheilutoimittaja Phillip Thompson vertasi Twitterissä miestä selällään olevaan kilpikonnaan, joka ei pääse ylös. Chicagon väliaikainen päävalmentaja Derek King oli armollisempi ja vertasi Lankista persoonallisesta torjuntatyylistään tunnettuun NHL-legendaan Dominik Hasekiin.

– Hän oli enemmän kuin Dominik Hasek. Se oli uskomatonta. Hän oli joka puolella, hänen jalkansa olivat ylhäällä ja hän teki hienoja torjuntoja. Viimeinen laukaus oli vain liikaa, ylisti King NHL-toimittaja Ben Popen mukaan.

Lankisen kausi on ollut vaikea. NBC Chicagon James Neveua kritisoi maalivahtia ottelun aikana Twitterissä.

– Kevin Lankinen sai mahdollisuutensa näyttää, että hän ansaitsee paikkansa veskariosastossa ensi kaudella, mutta tapa, jolla hän on pelannut kauden loppupuolella… sen ei pitäisi olla mahdollista. Puolustus ei ole hyvä, mutta hän näyttää aivan liian usein olevan täysin hukassa, tylytti Neveau.

Katso twiitit alta.

Lue myös:

    Uusimmat