Suomalainen NHL-kykyjenetsijä soluttautui koronavirusuhan tyhjentämään otteluun ainoana ulkopuolisena – teki ällistyttävän havainnon

Kartta näyttää, kuinka laajalle koronavirus on nyt levinnyt – yli puolet tartunnan saaneista parantunut 3:14
Koronaviruksen leviämistä käsiteltiin MTV Uutiset Livessä 2. maaliskuuta.

Pitkän linjan kiekkomies Matti Virmanen on tottunut kääntämään tarvittaessa kaikki kortit. Edmonton Oilersin NHL-joukkueen kykyjenetsijä ei luovuttanut, vaikka Sveitsin liigan ottelu suljettiin yleisöltä koronavirusuhan takia. 

Edmonton Oilersin kykyjenetsijä Matti Virmanen sai Davosin apuvalmentajalta Waltteri Immoselta tiedon, että heidän vieraspelinsä Ambri-Piottaa vastaan pelataan tyhjille katsomoille koronaviruksen uhan takia. Virmanen raaputti partaansa pariin otteeseen, sillä pelissä olisi tärkeä tarkkailtava pelaaja. 

Virmanen ei luovuttanut, vaan käytti vuosien varrella muodostuneita suhteitaan hyväksi. Ambri-Piottan johtoportaasta näytettiin vihreää valoa, että hän voisi päästä halliin sisään erikoisluvalla. 

Virmanen otti lennon ja ajoi paikalle, mutta parkkipaikallekin pääsy oli estetty. Hän jätti auton kauemmas ja sai käskyn kävellä hallin kulmalle, josta aukesi pieni ovi. 

Sisällä eivät olleet joukkueiden lisäksi kuin television kameramiehet, turvamiehet ja viisi toimittajaa. Ja Virmanen. 

– Tuomaritoiminta oli pelissä ihan surkeaa. Huomasin, miten iso merkitys yleisöllä on. Jäähyjä ei tullut mistään, hän naureskelee MTV Urheilulle.  

– Esimerkiksi Davosin Otso Rantakari kaatoi läpiajossa olleen pelaajan, eikä siitä tullut edes jäähyä. Sitten häntä itseään lyötiin poikittaisella mailalla niskaan, eikä siitäkään tullut mitään. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Virmanen on kokenut uransa aikana paljon värikkäitä tapahtumia, mutta Sveitsin ottelu meni kärkikastiin. 

– Pelaajat kyllä yrittivät, mutta se näytti vähän samalta kuin oltaisiin pelattu harjoituksissa omia vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat