Rene Faselilta villi ehdotus jääkiekon MM-kisojen kohtalosta – Kalervo Kummola jyrähti: ”Ollut ennenkin kallellaan Venäjän suuntaan”

Kartta näyttää, kuinka laajalle koronavirus on nyt levinnyt – yli puolet tartunnan saaneista parantunut 3:14
Videolla MTV Uutiset Livessä käsitellään koronaviruksen tilannetta.

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja René Fasel sanoi venäläiselle uutistoimistolle, että Venäjän Sotshi ja Valko-Venäjä voivat ottaa MM-kisojen järjestelyvastuun tarvittaessa, jos koronavirus estää pelaamisen Sveitsissä. Varapuheenjohtaja Kalervo Kummola jarruttelee puheita. 

Fasel tähdensi TASS:in haastattelussa, että lähtökohtaisesti MM-kisat halutaan pelata Sveitsissä, mutta tyhjille katsomoille pelaamiseen IIHF ei suostu.  

– Me päätämme asian maaliskuun 15. päivän jälkeen. Jos olemme pakotettuja sijoittamaan MM-kisat uuteen paikkaan, pidämme Sotshia ja Valko-Venäjää vaihtoehtoina.  

MTV Urheilun tavoittama Kummola ei ollut kuullut vastaavista suunnitelmista. 

– Ne ovat jotain Faselin omia juttuja. Hän on ollut aiemminkin kallellaan Venäjän suuntaan, Kummola heitti. 

– Toisaalta Venäjä ei välitä rahasta. Jos he haluavat jotain järjestää, he järjestävät. 

"Haluan tietää tarkkaan tilanteen"

Tilannetta mutkistaa, että Sveitsin kantonit pystyvät tekemään itsenäisiä päätöksiä. Toistaiseksi kaikki yli tuhannen ihmisen yleisötapahtumat on peruutettu. 

Kummola huomauttaa, että kisojen järjestämisestä pitää päättää viimeistään 20. huhtikuuta. Alkuperäisen suunnitelman mukaan MM-kisat pelattaisiin 8.-24. toukokuuta.

– Jos koronaviruksen tilanne pahenee, ei se sen kummempi ole Sotshissa kuin Sveitsissäkään. Venäjältä ja Valko-Venäjältä ei vaan saa mitään tietoja, Kummola muistutti. 

– Ainakin minä haluan tietää tarkkaan ennen päätöksiä, että mikä koronaviruksen tilanne on. 

Lue myös:

    Uusimmat