Mainos

Suomalainen menestysresepti -kisan tuomarikaksikko paljastaa suosikkinsa: näitä ruokahittejä kelpaa tarjota ulkomaisille vieraille!

Ulkomailta saapuneille vieraille haluaisi esitellä parhaita paloja Suomesta, joten ruokapöytään voi olla vaikeaa keksiä tarjottavaa. Ota talteen nämä ammattilaisten vinkit, sillä Suomalainen menestysresepti -ohjelman tuomarit Jyrki Sukula ja Suvi Luoma tietävät vastauksen!

Ravintoloitsija- ja kokkitaustainen Jyrki tarjoaisi ulkomailta saapuneille vieraille pohjoisia leveysasteita korostavia raaka-aineita. Esimerkiksi Suomalaisen menestysreseptin kolmannen kauden finaalissa nähty Leikkala-kalaleikkele on kotimaisesta järvikalasta valmistettu tutustumisen arvoinen tuote.  Jyrki myös muistuttaa juureksista, jotka ovat ruokakulttuurimme ytimessä.

– Suomessa kaikki mikä kasvaa maan alla, maailman puhtaimmassa maaperässä, saa kaikkein eniten aurinkotunteja. Meillä riittää puhdasta vettä ja ilmaa, joten esimerkiksi juureksista valmistettu Juureva-levite antaa juuresten mausta maistiaisen, Jyrki vinkkaa.

Kasvipohjainen ruoka on nyt pinnalla, joten Jyrki ja Suvi kehaisevat suomalaista härkäpapua. Härkäpapu on ekologinen vaihtoehto, sillä typensidontakasvina härkäpapu ei kuluta, vaan parantaa maaperää.

– Kasviproteiinivalmisteissa on erinomaisia kotimaisia innovaatioita. Moni lihansyöjä yllättyy niitä maistaessaan. Esimerkiksi Bean Better -suikaleet ovat maukas vaihtoehto monenlaisiin ruokiin. Samoin härkäpavusta valmistettu Fallero on herkullinen lisä lautaselle, Suvi sanoo.

Tärkeimpiä ovat kuitenkin ruokaelämykset, joista nautitaan luonnossa. Ulkomailta saapuneet vieraat Suvi veisi metsäretkelle ja yhdistäisi eväät pannukahviin nuotion äärellä.

– Suomalainen luonto on käsittämättömän herkkää ja kaunista. Keskellä metsää voi napata vaikka Rostikset ja hakea puskasta mustikoita, Suvi hehkuttaa.

Tuomareiden suosikit

S-ryhmän Suomalainen menestysresepti -kilpailussa etsitään seuraavaa kotimaista ruokainnovaatiota. Voittajatuotteesta tulee S-ryhmän ruokakauppojen ykköslanseeraus. Ohjelmaa neljättä kautta tuomaroivat Jyrki ja Suvi ovat aiemmilla kausilla nähneet, millaisia uusia resepti-innovaatioita finalistit luovat. Tässä ovat Jyrkin ja Suvin suosikit!

Rostis

Leipomo Rostenin Rostis on Suomalaisen menestysreseptin toisen kauden voittajatuote. Karjalaisen mummolan ruokamuistoista, leivinuunin lämmöstä ja kaipuusta Karjalaan tuunattu moderni makumatka leipomisen ytimeen. Makuina ovat riisipuuro-muna-voi, karjalanpaisti ja mustikka-vanilja.

– Rostis on helppo ja nopea reissueväs, joka on täynnä suomalaista makua. Suosittelen maistamaan mustikka-vanilja-Rostista, jossa mustikan ja rukiin maut yhdistyvät herkullisella tavalla, Suvi hehkuttaa.

Boltsi

Leivon leipomon Boltsi on kuin kuin kaurasta ja siemenistä valmistettu vegaaninen lihapulla. Tämä ensimmäisen Suomalainen menestysresepti -voittaja maistuu taatusti myös sekasyöjille.

– Boltsi on tosi hyvä koko perheelle maistuva lihaton vaihtoehto. Se on herkullinen, helppo ja nopea valmistaa, Suvi summaa.

Fallero

Mums Oy:n kehittämä Fallero on kehuttu härkäpapupohjainen falafel, jolla lisäät helposti kasviksia ruokavalioosi. Se on vaivaton vaihtoehto, sillä tuote on heti käyttövalmis. Fallero vei Suomalaisen menestysreseptin kolmannen kauden voiton.

– Kotimaisen härkäpavun käyttö on mahtava juttu! Fallero on ravintolatasoisen ruuan ratkaisu teollisessa mittakaavassa, Jyrki iloitsee.

Kippo

KomeroFoodin valmistama Kippo on yksi ohjelman kolmannen kauden finaalituotteista. Kippo koostuu nuudeleista, kasviksista, kastikkeesta ja proteiininlähteestä. Makuina ovat aasialainen satay kana ja täyteläinen teriyaki tofu.

– Kippo toi tuoreuden valmisruokaan. Tuote näyttää freshiltä. Kippo on värikäs ja uusi tapa tarjoilla ja valmistaa ruokaa nopeasti – kaada vain kuuma vesi päälle. Nopeus ja vaivattomuus korostuvat, Jyrki kehuu.

– Tykkään Kipossa siitä, että pakkauksessa on kastike, jonka annostelumäärällä voi vaikuttaa tuotteen makuun. Kaikkea kastiketta ei ole pakko lisätä, jos tykkää miedommin maustetusta ruuasta, Suvi päättää.

Lue myös:

    Uusimmat