Mainos

"Sulla on niin paljon parempi olla": Näin kahden lapsen äidin Jantun ulkomuoto muuttui lihavuusleikkauksen jälkeen – ei haikaile langanlaihuutta mutta toivoo voivansa vielä juosta

4:42
Studio-ohjelmasta: Tältä näytti Jantun lihavuusleikkaus

MTV3:n Studio-ohjelmassa käsitellään tänään lihavuutta ja syömishäiriöitä. Oman tarinansa ohjelmassa kertoo kahden lapsen äiti Janttu, joka suuntasi lihavuusleikkaukseen laihdutettuaan ensin 35 kiloa.

Studio-ohjelman live-yleisöön asteli punatukkainen nurmijärveläisäiti, jolla oli hymy herkässä.

– Tosi hyvät fiilikset tällä hetkellä. Tulokset ovat olleet hyviä, kertoo Janttu Lindroos.

Nainen pudotti viime vuonna painoa huimat 35 kiloa ja suuntasi sen jälkeen lihavuusleikkaukseen, josta on aikaa nyt neljä viikkoa.

Operaatio sujui vaivattomasti, eikä Lindroosia edes pahemmin jännittänyt leikkauspöydälle joutuminen.

– Olin tosi odottavainen ja luottavainen. Vähän vain jännitti mutta tiesin, että hyvissä käsissä olin, hän kertoo.

Uudet syömis- ja juomistottumukset vaatineet totuttelua

Jantun yllätti se, kuinka hänet laitettiin jo leikkauspäivänä kävelemään pitkin käytäviä. Liikkuminen onkin ollut leikkauksen jälkeen helppoa, mutta uudet syömis- ja juomistottumukset ovat kuitenkin vaatineet entiseltä lentopalloilijalta pientä ponnistelua.

– Viimeiset viikot ovat olleet sellaista syömisen ja juomisen harjoittelua. Haastavinta on se, että juo tarpeeksi. Kun on niin pienen pieni mahalaukku, niin ei silloin voi vetää puolta tuopillista vettä kerralla. Pitää koko päivä lipittää menemään.

Jantun mukaan syöminenkin on mennyt häneltä muutaman kerran "vanhan kaavan mukaan". Uusi mahalaukku kun ei kestä kuin pieniä annoksia kerrallaan.

– On käynyt pari kertaa siten, että mä oon unohtanut keskittyä syömiseen ja huomannut, että "oho lautanen tyhjä". Sitten on tehnyt kipeää ja saanut mennä oksentamaan.

Herkut minimissä kohta vuoden päivät

Suomessa tehdään vuosittain noin 900 mahalaukun ohitusleikkausta. Lindroosin leikannut kirurgi Anne Juuti sanoo, että potilaita, joilla on runsasta alkoholinkäyttöä, ei mielellään oteta leikattavaksi, sillä mahalaukun ohituksen myötä alkoholin imeytyminen tehostuu.

Jantun kohdalla alkoholi ei kuitenkaan ollut minkäänlainen ongelma, sillä Lindroos ei ole käyttänyt alkoholia käytännössä lainkaan vuoden 2007 jälkeen. Janttu taas kertoo viime vuosien suurimmaksi paheekseen herkuttelun, jolle hän päätti laittaa yksinkertaisesti stopin.

– Karkki- ja suklaalakko ollut kohta vuoden. Herkut olleet tosi minimissä ja ruokamäärät myös pienempiä. Olen välillä korvannut aterioita ateriakorvikkeilla. Mä keskityn nykyään siihen, että syön terveellisesti.

Ystävä yllättynyt muutoksesta

Mukaan Studio-ohjelman kuvauksiin Janttu otti mukaan pitkäaikaisen ystävänsä, entisen lentopallokaverin Tarjan.

Jantun ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen nähnyt Tarja on ylpeä ystävästään ja siitä, minkälaisen muodonmuutoksen tämä nainen on käynyt lävitse.

– Iso, huima muutos vuoden takaiseen. Ollaan puhuttu likkojen kanssa, että ei se helppoa varmaan ole ollut. Näkee, että sulla on niin paljon parempi olla, Tarja sanoo Jantulle.

Intoa ja energiaa puhkuvalla Jantulla on tulevaisuuteen jo selkeitä tavoitteita, johon liittyy olennaisena osana lenkkikengät.

– Tottakai toivon pääseväni vielä normaalipainoon. Ei tarvitse kuitenkaan olla mikään langanlaiha. Eniten toivoisin, että voisin joskus vielä juosta, Janttu kertoo. 

Marjan nimi korjattu Tarjaksi kello 10.50

Studiossa ruoasta, lihavuudesta ja anoreksiasta keskustelevat tänään kokki Teresa Välimäki, itsekin lihavuusleikkauksen läpikäynyt näyttelijä Sonja Salminen ja ravitsemusasiantuntija Patrik Borg.

Studio MTV3-kanavalla tiistaisin kello 21.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja