Suklaiset Kuppikakut Ruisjauhoilla

Jenkki-cupcaket ovat lähes aina vaaleisiin jauhoihin tehtyjä. Tässä ohje, jolla voit tehdä kuppikakut ilman valkoisia jauhoja, ruisjauhoilla tai tattarijauhoilla.

Tämä cupcake-ohje on helppo, ainekset vain sekoitetaan. Vinkki: koristelumassasta saa kauniimman pursotuksen, kun se jähmettyy hetken, mutta ei liikaa.

Suklaiset Kuppikakut Ruisjauhoilla n. 15 kpl

3 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
2 dl tummaa sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g suklaarouhetta
1 dl kookosmaitoa
1 dl pullomargariinia, laktoositonta voita tai margariinia (100 g)
3 munaa

Koristeluun:

200 g (appelsiini)tuorejuustoa
1 pkt tomusokeria (500 g)
koristerakeita

Tee näin:

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä rasva tällöin ensin.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Vatkaa tomusokeri tuorejuustoon massaksi. Tomusokerin määrä vaikuttaa kuorrutuksen kovuuteen. Jos pursotat heti, niin käytä koko määrä tomusokeria, mutta jos on aikaa odottaa, niin hieman vähempikin määrä riittää. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle kauniisti. Koristele heti rakeilla.

Vinkki: Voit korvata ruisjauhot Myllyn Paras Tattarijauhoilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat