Suklaaunelma kääretorttu raparperilla tai marjoilla

Herkulliseen suklaakääretorttuun saa makua raparperilla tai erilaisilla marjoilla. Käytä kääretorttuun sämpylä- tai ruisjauhoja, niin saat torttuun makua, kuitua ja terveellisyyttä.

Kääretortusta saat juhlavamman, kun teet tortulle makean suklaakuorrutuksen. Juhlia varten ohjeella voi tehdä myös ison kakun. Leivo 3 torttupohjaa, tee kolminkertainen täyte ja tee kerroksista iso levy-täytekakku

Suklaakääretorttu 10-12:lle

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl tummaa sokeria
1 ½ dl Myllyn Paras Ruis- tai Sämpyläjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
100 g mahdollisimman tummaa suklaata
1 tlk kevyt tuorejuustoa (n. 13 %)
½ dl sokeria
2 valkuaista
1 dl vispikermaa (20 % vaahtoutuvaa)
1 dl keitettyjä raparperikuutioita tai marjoja

Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
½ dl kevytkermaa

Pinnalle:
suklaalastuja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteessa uunin keskitasolla 7-10 min.

Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa varovaisesti (vesihaude tai mikro). Anna hieman jäähtyä ja sekoita se tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto-suklaaseokseen ensin kermavaahto ja sen jälkeen valkuaisvaahto.

Keitä raparperi kuorittuina pieninä paloina pienessä tilkassa vettä. Levitä torttulevylle keitetyt raparperipalat liemineen, sillä ne kostuttavat torttua (tai marjat) ja sen päälle suklaaseos. Rullaa tiukasti kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.

VINKKI: Halutessasi kuorruta torttu suklaalla (sulata suklaa tilkassa kermaa), koristele suklaalastuin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat