Suklaakorvapuustit

4.10 vietetään kansallista korvapuustipäivää, leivo juhlan kunniaksi ihanan makeita suklaapuusteja! Kanelilta tuoksuva herkku on pitkään kuulunut suomalaisen suosituimpiin leivonnaisiin.

Korvapuustin varmaa alkuperää ei tunneta, mutta yleisesti sen uskotaan tulleen lahden takaa. Ruotsalainen kanelipulla – kanelbulle tai kanelsnäcka – on ilmestynyt kahvipöytiin joskus 1920-luvulla, kun ainesten saatavuus helpottui. Kierrepullan nimi tuli kotiloa muistuttavasta muodosta, Suomessa käytetty nimi korvapuusti on alkuperältään hämärän peitossa.

16 kpl

Valmistusaika: 1½ tuntia

1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (1 kg, 8 levyä)
200 g (2 dl) paistonkestävää aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia
100 g tummaa suklaarouhetta tai -raastetta
(50 g mantelilastuja)
1 muna

Pinnalle: raesokeria/mantelilastuja

Laita pullataikinalevyt leivinpaperin päälle pellille ja peitä ne leivinliinalla. Anna levyjen kohota paksuudeltaan kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa, esimerkiksi 40-asteisen uunin keskitasolla tai kuuman veden täyttämän

keittiöaltaan päällä. Kohoamiseen menee noin puoli tuntia. Levitä taikinalevyille ohut kerros notkistettua marmeladia niin, että se peittää levyt kokonaan. Ripottele päälle suklaaraastetta ja halutessasi mantelilastuja.

Kääri levyt kapeammasta reunasta venyttäen tiukalle rullalle. Nipistä jokaisen rullan saumakohta kiinni ja jätä se rullan alle. Leikkaa jokainen rulla 2–3 osaan. Paina paloja keskeltä alas niin, että pullaan muodostuvat

korvat. Kohota pullat kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa (noin puoli tuntia). Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200–210-asteisen uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia, kunnes pullat saavat kauniin värin.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella korvapuusteja myös valkosuklaasta.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja