4.10 vietetään kansallista korvapuustipäivää, leivo juhlan kunniaksi ihanan makeita suklaapuusteja! Kanelilta tuoksuva herkku on pitkään kuulunut suomalaisen suosituimpiin leivonnaisiin.
Korvapuustin varmaa alkuperää ei tunneta, mutta yleisesti sen uskotaan tulleen lahden takaa. Ruotsalainen kanelipulla – kanelbulle tai kanelsnäcka – on ilmestynyt kahvipöytiin joskus 1920-luvulla, kun ainesten saatavuus helpottui. Kierrepullan nimi tuli kotiloa muistuttavasta muodosta, Suomessa käytetty nimi korvapuusti on alkuperältään hämärän peitossa.
16 kpl
Valmistusaika: 1½ tuntia
1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (1 kg, 8 levyä)
200 g (2 dl) paistonkestävää aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia
100 g tummaa suklaarouhetta tai -raastetta
(50 g mantelilastuja)
1 muna
Pinnalle: raesokeria/mantelilastuja
Laita pullataikinalevyt leivinpaperin päälle pellille ja peitä ne leivinliinalla. Anna levyjen kohota paksuudeltaan kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa, esimerkiksi 40-asteisen uunin keskitasolla tai kuuman veden täyttämän
keittiöaltaan päällä. Kohoamiseen menee noin puoli tuntia. Levitä taikinalevyille ohut kerros notkistettua marmeladia niin, että se peittää levyt kokonaan. Ripottele päälle suklaaraastetta ja halutessasi mantelilastuja.
