Syksyinen suklaakakku saa makua pihlajanmarjoista. Pihlajamarjahillon tilalle sopii myös aprikoosihillo.
n. 10:lle
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
3 munankeltuaista
100 g taloussuklaata (sulatettuna)
1½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 munanvalkuaista
Kostutus:
1 dl kahvia
Täyte:
2-3 dl pihlajanmarjahilloa
Kuorrute:
1 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
Pihlajanmarjahillo:
1 l pihlajanmarjoja
2 dl vettä
3 omenaa
10 dl hillosokeria
2 tl kardemummaa
2 kanelitankoa
Tee kakku näin:
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vaahdon joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Lisää vaahdon joukkoon myös sulatettu suklaa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Vaahdota valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi ja lisää ne taikinan joukkoon varovasti sekoittaen.
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen tai tavallinen kakkuvuoka, kaada taikina siihen. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35–40 min.
Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Halkaise kakku kahteen osaan, kostuta kahvilla ja täytä välit pihlajanmarjahillolla. Päällystä kakku päältä ja reunoilta hillolla tasaiseksi ja laita kakku kylmään.
Valmista kuorrutus kiehauttamalla kerma kattilassa, ota pois levytä ja lisää suklaa paloina joukkoon sulamaan sekoitellen. Anna jäähtyä hieman ja kaada kuorrutus sen jälkeen ritilällä olevan kakun päälle.
Säilytä kakku kylmässä ja nosta noin puoli tuntia ennen tarjoilua pois kylmästä.
Pihlajanmarjahillo:
Puhdista marjat ja lohko omenat. Keitä niitä vedessä kattilassa n. 20 min. Soseuta marja-omenaseos sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja mausteet ja keitä n. 10 min. Kaada hillo kuumana hyvin pestyihin purkkeihin.
VINKKI: Pihlajamarjahillon tilalle sopii aprikoosihillo.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy