Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Suklaakakku pihlajanmarjahillolla

Myllyn Paras
Julkaistu 17.10.2013 09:14

Syksyinen suklaakakku saa makua pihlajanmarjoista. Pihlajamarjahillon tilalle sopii myös aprikoosihillo.

n. 10:lle

Pohja:

100 g voita

1 dl sokeria

3 munankeltuaista

100 g taloussuklaata (sulatettuna)

1½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

3 munanvalkuaista

Kostutus:

1 dl kahvia

Täyte:

2-3 dl pihlajanmarjahilloa

Kuorrute:

1 dl kuohukermaa

200 g taloussuklaata

Pihlajanmarjahillo:

1 l pihlajanmarjoja

2 dl vettä

3 omenaa

10 dl hillosokeria

2 tl kardemummaa

2 kanelitankoa

Tee kakku näin:

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vaahdon joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Lisää vaahdon joukkoon myös sulatettu suklaa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Vaahdota valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi ja lisää ne taikinan joukkoon varovasti sekoittaen.

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen tai tavallinen kakkuvuoka, kaada taikina siihen. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35–40 min.

Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Halkaise kakku kahteen osaan, kostuta kahvilla ja täytä välit pihlajanmarjahillolla. Päällystä kakku päältä ja reunoilta hillolla tasaiseksi ja laita kakku kylmään.

Valmista kuorrutus kiehauttamalla kerma kattilassa, ota pois levytä ja lisää suklaa paloina joukkoon sulamaan sekoitellen. Anna jäähtyä hieman ja kaada kuorrutus sen jälkeen ritilällä olevan kakun päälle.

Säilytä kakku kylmässä ja nosta noin puoli tuntia ennen tarjoilua pois kylmästä.

Pihlajanmarjahillo:

Puhdista marjat ja lohko omenat. Keitä niitä vedessä kattilassa n. 20 min. Soseuta marja-omenaseos sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja mausteet ja keitä n. 10 min. Kaada hillo kuumana hyvin pestyihin purkkeihin.

VINKKI: Pihlajamarjahillon tilalle sopii aprikoosihillo.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kookoksiset Tonavan aallot, TanjaKoko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussaTyrni-Sacherkakku3 suklaista reseptiä, joita on pakko kokeillaPähkinäinen mustikkatorttuLaktoositon suklaakakku sitruskuorrutuksen ja marjojen kera
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • Eilen19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita