Suklaafondant, vaniljavaahtoa ja kiivi-sitrussalaattia

Suklaafondant

  • 175 g tummaa suklaata
  • 175 g suolatonta voita
  • 200 g sokeria
  • 6 kananmunaa
  • 80 g (1,33 dl) vehnäjauhoja

Sulata suklaa ja voi. Sekoita sokeri ja munat. Siivilöi vehnäjauhot sokeri-kananmuna seokseen. Yhdistä sulatettu suklaa sekä jauho-sokeri-munaseos. Paista 185 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia koosta riippuen. Fondant saa jäädä sulaksi sisältä.

Vaniljavaahto

  • 90 g Mascarpone- tuorejuustoa
  • 175 g kuohukermaa
  • 1 kpl vaniljatankoa

Vaahdota mascarpone sekä kerma, lisää vaniljatangon sisus ja laita kylmään tekeytymään hetkeksi.

Kiivi-sitrussalaatti

  • 1 veriappelsiini
  • 1 appelsiini
  • 1 kiivihedelmä
  • (tippa cointreau- likööriä maustamiseen)

Kuori ja paloittele hedelmät ja mausta cointreau- liköörillä.

Reseptit: Vuoden kokki 2005 Matti Jämsen

Lue myös:

    Uusimmat