Sudi sisustus uusiksi

Jos kaipaat väripilkkuja sisustukseesi, tartu rohkeasti sutiin ja ryhdy maalauspuuhiin. Muista, ettei maalariurakan tarvitse aina tarkoittaa isotöistä seinien sutimista – uusi sävy kun kelpaa vaikkapa peilin kehyksen, tuolin tai oven pintaan.

Maalaa huonekalu villillä värillä

Saat virkistävää vaihtelua sisustukseesi maalaamalla jonkin puuhuonekaluistasi uudella värillä. Älä pelkää valita voimakkaitakaan sävyjä, etenkin, jos huoneen seinät ja muu sisustus ovat melko neutraaleja.

Maalattavan huonekalun pinta kannattaa esikäsitellä ennen maalausoperaatioon alkamista – näin takaat parhaan lopputuloksen.

Esikäsittelyyn kuuluu maalattavan pinnan pesu sekä vanhan irtoavan maalin mahdollinen poistaminen. Pinta pitää myös hioa hiomapaperilla. Muista pyyhkiä hiomapöly huolellisesti pois ennen maalauspuuhiin ryhtymistäsi.

"Uusi" upea peilinkehys

Seinällä roikkuva peili saa aivan uuden ilmeen, kun maalaat sen kehykset uudella sävyllä. Valitessasi kehyksen sävyn niin, että se sopii myös muihin huoneen sisustuksen yksityiskohtiin, värin merkitys korostuu entisestään.

Maalauspuuhiin ryhtyessäsi aseta peili niin, että saat sudittua sen kerralla tasaisesti, ja niin ettei pieninkään nurkka jää maalaamatta. Pienen peilin voit sijoittaa esimerkiksi tukevan vaasin päälle taikka isomman peilin jonkin selkänojattoman tuolin päälle.

Muista laittaa sanomalehtiä lattialle räisketahrat estääksesi. Tasaisten kehysten maalaamiseen kannattaa valita pensseli, joka on leveydeltään suurin piirtein kehyksen mittainen. Näin saat tasaisen tuloksen ja estät turhat maalin valumiset. Jos kehyksessä on paljon tarkkuutta vaativia yksityiskohtia ja pikku koloja, kannattaa tietysti valita pienempi suti.

Oven tylsä väri vaihtoon

Oven värin muuttaminen voi parhaimmillaan muuttaa koko tilan hetkessä ankeasta upeaksi. Maali pitää kuitenkin valita huolella – liian suuri kontrasti oven ja seinien sävyjen välillä saattaa näyttää kamalalta.

Jos seinät ovat väriltään kirkkaat, valitse yhtä eloisa väri oveen. Jos väri on hillitympi, valitse pehmeämpi sävy. Maalaa myös ovenkarmi, ettei ovi näytä leijuvan tilassa.

Maalaa portaat uuteen uskoon

Löytyvätkö talostasi portaat, jonka askelmat ovat umpinaisia? Jos kaipaat kunnon väriläiskää sisustukseesi, sudi portaat uudella värillä.

Voit leikitellä värien luomilla efekteillä maalaamalla esimerkiksi vain portaiden sivut uudella sävyllä. Jos haluat kokeilla, mikä väri sopisi portaikkoosi, leikkaa kartonkipahvista askelmien sivun kokoiset testiläpyskät ja asettele ne paikalleen.

(MTV3)
Lähde: www.realsimple.com, www.tikkurila.fi
Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja