Sudanin entisen presidentin kotoa löytyi massiivinen rahakätkö – 50 kilon viljasäkkeihin oli kätketty yli 100 miljoonan euron arvosta käteistä

Sudanin syrjäytetyn presidentin kotoa on löytynyt valtava määrä käteistä rahaa, kertoo BBC.

Turvallisuuspalvelut löysivät syrjäytetyn presidentin Omar al-Bashirin kotoa euroina, dollareina ja Sudanin puntina yhteensä 130 miljoonan dollarin edestä rahaa.

Syyttäjien mukaan syrjäytettyä presidenttiä epäillään rahanpesusta.

Hollantilainen media Radio Dabanga on julkaissut kuvia, joissa armeijapukuiset miehet tutkivat säkkejä, jotka näyttävät olevan täynnä käteistä rahaa. Radio Dabangan mukaan rahat oli tungettu viljasäkkeihin, joihin mahtuu 50 kilogrammaa viljaa.

Al-Bashir on ollut kotiarestissa siitä lähtien, kun hänet syrjäytettiin. Nyt hänen kerrotaan olevan Kobarin tarkoin vartioidussa vankilassa.

Sotilasneuvosto ja protestiliike jatkavat neuvotteluita

Sudanin asevoimat syrjäytti noin viikko sitten al-Bashirin, joka oli hallinnut maata 30 vuotta. Hän myös itse nousi aikanaan valtaan vallankaappauksella. Tällä hetkellä Sudania johtaa sotilasneuvosto, ja maan protestiliike vaatii vallan siirtämistä siviilihallinnolle.

Protestiliike aloitti mielenosoitukset al-Bashiria vastaan jo joulukuussa. Asevoimien vallankaappauksen jälkeen mielenosoitukset ovat jatkuneet.

Aiemmin kerrottiin, että protestiliikkeen johtajat aikovat nyt sunnuntaina esitellä uuden siviilineuvoston, jonka haluavat maan johtoon. Liikkeen johtaja ei kuitenkaan lauantaina sotilasneuvoston kanssa käytyjen keskusteluiden jälkeen sanonut suoraan, onko siviilineuvosto tarkoitus edelleen paljastaa sunnuntaina vai onko paljastamista siirretty.

Uutistoimisto AFP:n mukaan protestiliikkeen johtaja kertoi valtiontelevisiossa, että sotilasneuvosto ja protestiliike jatkavat keskusteluita.

– Me selvennämme päävaatimuksemme, joka on vallan siirtäminen siviilihallinnolle, sanoi Siddiq Yousef lauantaina sotilasneuvoston kanssa käytyjen keskusteluiden jälkeen.

– Tämä on kansanliikkeen päävaatimus. Sovimme yksimielisesti jatkavamme neuvotteluita päästäksemme ratkaisuun, joka sopii molemmille osapuolille, jotta valta siirtyy rauhallisesti, hän sanoi.

Yksi liikkeen johtajista on kuitenkin vihjaillut, että sunnuntain ilmoitusta saatetaan siirtää.

Lue myös:

    Uusimmat