Mainos

Subutexilla tehdään kovaa bisnestä – pillerin hinta peräti 100 euroa

Poliisi arvioi, että Subutex-lääkkeen väärinkäyttö on vakava ongelma Suomessa. Lääkkeen myynnillä tehdään myös valtavia voittoja.

Rikoskomisario Jari Pynnösenarvion mukaan pelkästään pääkaupunkiseudulla liikkuu katukaupassa vuosittain kymmeniä tuhansia Subutux-pillereitä, joita käytetään huumaustarkoituksessa. Helsingin poliisi teki toukokuun lopussa kaikkien aikojen suurimman, yksittäisen Subutexin takavarikon Suomessa.

Poliisi löysi helsinkiläisen hotellin huoneesta yli 10 000 Subutex-pilleriä, joiden arvo katukaupassa olisi ollut yli 300 000 euroa.

– Subutexin väärinkäyttö on ilmiö Suomessa. Subutexia ei mielletä vaaralliseksi ja sitä on helppo saada. Se on myös hyvin koukuttava aine, Helsingin poliisissa työskentelevä Pynnönen kertoo MTV3 Uutisille.

Subutex ei ole myynnissä vapailla markkinoilla. Subutexia käytetään opiaattiriippuvaisten korvaushoidoissa. Lääkäri voi antaa laillisesti Subutexia silloin, kun huumeiden käyttäjä haluaa lopettaa vahvan huumausaineenheroiinin käytön.

Riippuvaiset käyttävät lääkettä kuitenkin huumaustarkoituksessa ja ostavat sitä katukaupasta.

– Subutex aiheuttaa rentouttavan ja hyvän olon tunteen, Pynnönen toteaa.

Tabletit Ranskasta

Subutexia tuodaan Suomeen usein Ranskasta. Periaatteessa kuka tahansa voi Schengen-alueella tuoda Subutexia rajan yli ilman, että kukaan tekee tarkastuksia.

Subutex-lääkkeen myynnillä tehdään valtavia voittoja.

– Kun lääke maksaa Ranskassa 2,5-3 euroa kappaleelta, niin täällä Suomessa välittäjä ostaa lääkkeen 20-30 euron kappalehintaan ja katukaupassa käyttäjä voi joutua maksamaan lääkkeestä Helsingissä 30-55 euroa. Eli myynnissä on isot katteet, Pynnönen selvittää.

Mitä pohjoisempaan Suomeen mennään, sitä kalliimmaksi lääkkeen hinta nousee.

– Olen kuullut, että Rovaniemellä Subutex-lääkkeestä on maksettu yli sata euroa, Pynnönen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.