Mainos

Stubb: Saksan vaalitulos heijastuu myös eurovaaleihin

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) uskoo Saksan vaalien tuloksen heijastuvan myös lähestyviin Euroopan parlamentin vaaleihin.

– Voisin kuvitella, että vaalituloksella on pieni vaikutus keskusta-oikeiston suuntaan. Hyvä uutinen näin pro-eurooppalaisena on, että EU- tai eurokriittinen puolue AfD ei ylittänyt viiden prosentin kynnystä. Saksa on ainoa ja viimeinen maa, jossa ei ole "perussuomalaisia". Luulen, että viestinä on myös, että kriisin pahin osio on ohi. Voisin kuvitella että fiksu maltillinen, vakaa ja suhtkoht tiukka talouspoliittinen linja voittaa myös EU-vaaleissa, sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Stubb.

Stubb uskoo, että vaalitulos tietää talouspoliittisen kurssin pysymistä ennallaan. Stubb on siis pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) linjoilla Saksan vaalituloksesta; heidän mielestään vaalitulos on hyvä uutinen Euroopalle ja Suomelle.

– Riippuu tietysti vähän, millainen koalitio syntyy. Uskon että vähän tiukempi talouspoliittinen peruslinja jatkuu. Ollaan menossa kohti talouspolitiikkaa, joka voidaan myös täällä pohjolassa hyväksyä.

Stubb uskoo liittokansleri Angela Merkelin aseman vahvistuvan vaalivoiton myötä entisestään - vaikka rooli on jo nyt hyvin vahva. Kristillisdemokraattien vakuuttava vaalivoitto oli Stubbin arvion yllätys jopa puolueelle itselleen.

– Tietyn yllätyksen näki Merkelistäkin. En usko, että Merkel itsekään uskoi saavansa 41,5 prosenttia annetuista äänistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.