Mainos

Stubb paimensi hallituspuolueiden edustajia: Nyt ei ole varaa sössiä

Pääministeri Alexander Stubb (kok) korostaa Fennovoiman tärkeyttä Suomen työllisyydelle. Hänen mukaansa jäljelle jäävällä hallituksella ei ole varaa sössiä tulevaa seitsemään kuukautta.

- Päätös Fennovoimasta on erittäin tärkeä hanke. Haluan korostaa, että Fennovoiman ydinvoimahanke etenee Suomen lainsäädännön mukaan ja suomalaisin omistuksin, pääministeri sanoi hetki sitten hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Stubbin mukaan neljän puolueen hallitus jatkaa, vaikka kaksi puoluetta on lähtenyt ja vaikka hallituksella on eduskunnassa niukka 101 edustajan enemmistö.

- Olemme päättäneet jatkaa yhteistyötä, me aiomme kääriä hihat ja jatkaa duunia seuraavat seitsemän vuo-... kuukautta, Stubb tuntui vitsailevan ennalta suunnitellun oloisesti.

- 101 kansanedustajan enemmistöä en ylidramatisoi. Nyt pitää vain suunnitella paremmin, jotta saamme isot äänestykset läpi. On toimittava joukkueena ja vetoan ryhmien jäseniin, että pelaamme yhteispeliä. Ei ole varaa sössiä poliittisesti, pitää pystyä tekemään töitä isänmaan hyväksi.

- Aloitimme sekstettinä, sitten tuli kvintetti ja nyt kvartetti. Jos me mennään triatholiin, sitten tulee ongelmia, Stubb sanoi. 

Vitsille ei naurettu.

Vihreille myönnetään ero hallituksesta ensi maanantaina ja ensi viikon perjantaina uudet ministerit tai ministerien uudet virkatehtävien jaot tasavallan presidentille.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.