Mainos

Stubb: Lisää valtuuksia verkkovalvontaan

Pääministeri Alexander Stubb (kok) toivoo, että turvallisuusviranomaiset saisivat lisää valtuuksia verkkovalvontaan. Stubb kirjoittaa asiasta MTV uutisten nettikolumnissaan.

Stubbin mukaan turvallisuusviranomaisilta ei voida vaatia tuloksia, jos heidän toimintavaltuutensa eivät ylety niille kentille, joilla terroristit nykyään toimivat.

– On ilman muuta selvää, että meidän lainsäädäntö laahaa perässä vaikkapa Ruotsia. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sitä on korjattava jossain vaiheessa ja mitä nopeammin sen parempi. Se on erittäin herkkä tasapaino kansalaisoikeuksien ja turvallisuuden välillä. Mutta kyllä muutamissa tapauksissa olisin valmis pistämään turvallisuuden edelle, mikä tarkoittaa sitä, että viranomaisten valvontaa tietyissä asioissa pitää voida lisätä, Stubb sanoo MTV:n uutisille.

Pariisin ja Kööpenhaminan iskut ovat järkyttäneet turvallisuuden tuntua myös Suomessa. Stubb pohtiikin nettikolumnissa, voisivatko samanlaiset iskut olla mahdollisia Suomessa.

– Suomi ei ole lintukoto. Kaikki iskut ovat mahdollisia. Meillä ihmiset liikkuvat vapaasti Euroopassa. Terrorismi on todellinen uhka. Siihen kannattaa varautua, mutta ei kannata myöskään rikkoa turvallisuuden tunnetta, eli sitä, että Suomi on turvallinen maa elää, Stubb sanoo.

Stubbin nettikolumni on luettavissa MTV uutisten nettisivuilta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja