Stressaatko? Syö kalaa!

Jos stressi on päällimmäinen huolesi, valmista tänään illalliseksi kanapastan sijaan lohta. Uuden tutkimuksen mukaan kalaöljyt nimittäin helpottavat stressin oireita.

Michiganilaisen yliopiston tekemä tutkimus paljastaa, että kalaöjyt saattavat vähentää psyykkisen rasituksen sydämelle aiheuttamia vaikutuksia.

Kun ihminen stressaa, sydämensyke nopeutuu, verenpaine kohoaa ja sympaattinen hermosto – joka kontrolloi taistele tai pakene -reaktiota – käy ylikierroksilla. Tutkimuksen ideoineen Jason R. Carterin mukaan tämä voi ajan kanssa aiheuttaa kohonneen verenpaineen, kovettuneita verisuonia ja jopa yhtäkkisen sydänkuoleman.

Niille tutkimukseen osallistuneille ihmisille, jotka ottivat yhdeksän grammaa kalaöljylisäravinnetta päivässä kahdeksan viikon ajan, ei stressi aiheuttanut niin paljon muutoksia sydämensykkeessä tai sympaattisessa hermostossa kuin niillä, jotka eivät lisäravinnetta ottaneet.

Carter suositteleekin päivittäistä kalaöljyannosta herkkähermoisille A-tyypin ihmisille. Vaikka tutkijat eivät osaa sanoa varmasti, kuinka paljon stressiä tarvitaan sydämen vahingoittamiseksi, vihaiset ihmiset vaikuttavat olevan herkempiä stressin negatiivisille terveysvaikutuksille.

Lähde: Men's Health

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja