Stressaako? Piristä huonoa päivää nopeilla keinoilla

Joskus tuntuu, että kaikki asiat menevät päin honkia. Ystävä ei saata juuri sillä hetkenä olla läsnä, mutta lohtua saa myös muilla keinoilla.

Suru, viha ja stressi vaikuttavat heikentävästi terveyteemme, joten onkin erityisen tärkeää yrittää pitää mieli iloisena. Onneksi kuitenkin muutamilla keinoilla voi parantaa mielialaa nopeasti. Hyödyntämällä kehoamme oikealla tavalla pystymme muokkaamaan myös mielentilan paremmaksi.

Ryhti

Muutama vuosi sitten julkistetussa tutkimuksessa huomattiin, että ryhdillä on yllättävän suuri vaikutus ihmisen mielialaan. Ryhdikkäästi istuvat henkilöt tunsivat olonsa muun muassa itsevarmemmaksi. Harvardissa järjestetyn tutkimuksen mukaan jo kaksi minuuttia hyvässä ryhdissä istuminen nosti muun muassa testosteronitasoja 20 prosenttia. Samalla ryhdikkyys myös laski stressihormonin tuotantoa noin 25 prosenttia.

Ahdistavien aikojen koittaessa kannattaa siis muistaa ryhdistäytyä. Kokeile esimerkiksi Ihmenaiselle ominaista asentoa, jossa hän seisoo ryhdikkäästi, asettaa kädet lantiolleen ja ottaa hieman normaalia leveämmän haara-asennon. Tuolilla istuessa voi nojata taaksepäin ja levittää kädet kuin niitä venytellen.

Kosketus

Yleensä on tapana halata ongelmia kohdannutta ystävää. Joskus ahdistuksen hetkellä ei kuitenkaan välttämättä ole ketään tuttua lähistöllä. Itseään voi kuitenkin lohduttaa muun muassa asettamalla käsi lähellä sydäntä, hieromalla päätä tai silittämällä käsivartta. Näillä keinoilla ahdistuksesta pääsee hieman nopeammin yli.

Hymy

Useat tutkimuksen paljastavat hymyn todellisen voiman. Hymyileminen hidastaa sykettä ja vähentää stressiä. Hymy viestii keholle, että asiat ovat kunnossa, vaikka näin ei välttämättä juuri sillä hetkellä varsinaisesti olisikaan. Seuraavan stressaavan tilanteen sattuessa kannattaa siis hymyillä.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat