Stressaako äitiys? Bloggaamisesta voi olla apua!

Bloggaaminen auttaa tuoreita äitejä selviämään stressistä.

Tutkimuksen mukaan bloggaaminen voi auttaa vasta lapsen saaneita äitejä selviämään stressistä. Brigham Youngin yliopiston tutkimuksessa havainnoitiin 157 ensimmäisen lapsensa vasta saanutta äitiä, joilta kyseltiin hyvinvointiin ja median käyttämiseen liittyviä asioita.

Tutkimuksessa havaittiin, että bloggaamisella oli positiivinen vaikutus äidin hyvinvointiin, kertoo eurekalert.org. Sosiaalinen media, kuten Facebook, sen sijaan ei vaikuttanut äitien elämään.

Tutkimukseen osallistuneista äideistä 61 prosenttia kirjoitti blogia ja 76 prosenttia luki blogeja. 89 prosenttia bloggaamista harrastavista äideistä halusi dokumentoida henkilökohtaisia kokemuksiaan ja jakaa niitä muiden kanssa. 86 prosenttia puolestaan halusi pysyä tiiviissä yhteydessä perheen ja ystävien kanssa blogin kautta.

– Vaikuttaa siltä, että bloggaaminen auttaa naisia, kun he siirtyvät äitiyden maailman. Tämä voi johtua siitä, että he kokevat olevansa paremmin yhteydessä perheeseensä ja ystäviinsä, mikä lisää heidän saamansa tuen määrää, kuvasi Brandon T. McDaniel.

– Emme väitä, että tuen kokeminen poistaisi kaiken stressin. Kaikilla äideillä on stressaavia kokemuksia. Koska äiti tuntee olonsa tuetuksi, stressiin liittyvät ajatukset ja tunteet voivat kuitenkin muuttua, jolloin stressi vähentyy.

Koska tutkimus on eräs ensimmäisiä lajissaan, nettiyhteisöjen vaikutusta äitiyteen ja äidin hyvinvointiin täytyy tutkia lisää. McDanielin mukaan toistaiseksi on vaikeaa sanoa, miten tai miksi blogeilla ja sosiaalisella medialla on hyvin erilaisia vaikutuksia tuoreiden äitien elämään.


Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja