Mainos

Steve Jobsin BMW Z8 huutokaupataan – kaupan päälle Jobsin vihaama simpukkapuhelin

Applen perustajaa ei nähty tylsien autojen ratissa.  

Steve Jobs oli yksi Applen perustajista ja sen toimitusjohtaja. Karismaattisena esiintyjänä, visionäärinä ja äärimmäisen vaativana johtajana tunnettu Jobs oli myös saksalaisten autojen fani, vaikkei varsinainen automies ollutkaan. Hän oli erityisen mieltynyt myös BMW-merkkisiin moottoripyöriin.

Vuonna 2011 menehtynyt Jobs ajoi viimeisinä vuosinaan lähinnä Mercedes-Benzin SL-malleilla. Kalifornian laissa olleen porsaanreiän ansiosta Jobsin viimeisimmissä autoissa ei nähty lainkaan rekisterikilpiä. Uuden auton ostajalla on nimittäin kuusi kuukautta aikaa asennuttaa autoonsa rekisterikilvet, joten Jobs osti uuden auton puolen vuoden välein välttyäkseen kilpien kiinnittämiseltä.

Jobsin alla nähtiin aikoinaan muun muassa Porsche 928 vuodelta 1980. Tämän auton uskotaan toimineen inspiraationa Macintosh 128K -tietokoneen muotoilulle. 

Nyt myyntiin on kuitenkin saapumassa vuosimallin 2000 BMW Z8, jolla Jobs ajoi vuosituhannen vaihteessa. Hän vastaanotti uutena ostamansa auton lokakuussa 2000. Mittariin on kuitenkin kertynyt vain vajaat 25 000 kilometriä.

Henrik Fiskerin suunnittelemaa autoa valmistettiin vuodesta 1999 vuoteen 2003 alle 6 000 yksilöä. Sen esikuvana toimi 1950-luvun legendaarinen BMW 507. Z8:ssa on 4,9-litrainen vapaasti hengittävä, joka tuottaa noin 400 hevosvoimaa. Vaikka se ei ole BMW:ksi poikkeuksellisen nopea tai järjetön, on se harvinaisuutensa vuoksi hyvin erityinen auto.

Jobs myi auton vuonna 2003 ja se saapuu nyt myyntiin neljänneltä omistajaltaan, joka on itse asiassa sama henkilö kuin auton toinen omistaja. Auton rekisteritunnus on JOBS Z8.

Mukana tulee myös Motorolan matkapuhelin, jonka Jobs sai kaupan päälle ostettuaan auton. Ilmoituksen mukaan Jobs inhosi puhelinta, mikä saattoi vaikuttaa omalta osaltaan myös iPhonen kehittämiseen.

Z8:n hinnan arvioidaan asettuvan noin 300 000 dollarin tuntumaan, kun se saapuu huutokaupattavaksi RM Sothebylle New Yorkiin joulukuun alussa.

***

0:56

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.