Mainos

St1-yhtiön omistaja Uutisextrassa: Anttonen hymähtää 24 tunnin työajan lisäykselle: "Ei näin!"

10:10

Energiayhtiö St1:n omistaja Mika Anttonen sanoo, että Suomen kohtalon ratkaisevat yritykset – ei siis hallitus, eivätkä työmarkkinajärjestöt. Anttonen ihmettelee kilpailukykysopimuksen suurta aikaansaannosta: 24 tuntia lisää työaikaa.

– Tämä on hyvä esimerkki, miten asiaa ei pitäisi käsitellä: kategorisesti 24 tuntia kaikille. Joillekin aloille se ei sovi lainkaan, toisilla aloilla työaikaa pitäisi lisätä huomattavasti enemmän.

– Se kuvastaa sitä, että korporatistinen järjestelmämme ei pysty vastaamaan globalisaation haasteisiin. Paikallinen sopiminen olisi se tie, mutta se edellyttää luottamusta ja luottamuksen rakentamisessa meillä kaikilla on rooli, Anttonen sanoo MTV:n Uutisextrassa.

Leikkaukset eivät vie kivikaudelle

Anttonen uskoo, että suomalainen yhteiskunta ja elämänmuoto voivat synnyttää merkittäviä innovaatioita ja osaamista myös energia-alalla.

– On hyvin tärkeää, että pidämme huolta siitä, että meillä on maksuton koulutus, maksuton terveydenhuolto ja inhimillisen elämän mahdollistava sosiaaliturva. Nämä luovat yhteiskunnan, jossa voi syntyä huippuosaamista, Anttonen sanoo.

Anttonen ei lähde kuitenkaan syyttämään hallitusta koulutusleikkauksista.

– Tässä pitää säilyttää suhteellisuudentaju. Ei näiden leikkausten jälkeen olla menossa kivikaudelle, Anttonen muistuttaa ja patistaa korkeakouluja lisäämään yhteistyötä.

– Kiinnittäisin huomion siihen, että löytyy yhteinen sävel korkeakoulujen välille ja saataisiin enemmän tehoja irti koneesta. Minusta se on edennyt valitettavan hitaasti.

– Ei tämän kokoisessa maassa voida tehdä samaa asiaa useassa eri korkeakoulussa, Anttonen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.