Mainos

St. Louis Bluesista löytyy yksi suomalainen, joka saa Stanley Cup -sormuksen: "Tammikuussa pudotuspelit eivät olleet ensimmäisenä mielessä"

2:06
Videolla Huomenta Suomen Tulosruudun raportti St. Louis Bluesin mestaruudesta.

Stanley Cupin voittaneessa St. Louis Bluesissa ei pelannut yhtään suomalaista, mutta kykyjenetsijä Timo Koskela saa tililleen himoitun mestaruuden

Timo Koskela vastaa kotoaan Tampereella puhelimeen pirteällä äänellä, vaikka viime yönä ei ole liioin nukuttu. Eikä muutenkaan viime aikoina öisin, sillä hän seurasi kaikki finaalipelit televisiosta suorana. 

– Voi sanoa, ettei väsytä yhtään. Ihmiseltä löytyy tarvittaessa uskomattomia voimavaroja, Koskela naurahtaa. 

Koskela, 40, voitti pelaajana kaksi Tanskan mestaruutta Herningissä. Hän on työskennellyt vuodesta 2013 asti St. Louis Bluesin kykyjenetsijänä.

Stanley Cup oli hyvä huipennus, sillä Koskela lopettaa ja siirtyy Ilveksen SM-liigajoukkueen urheilujohtajaksi. 

– Jokainen mestaruus on vaikea saavuttaa, oli sitten pelaaja, huoltaja, valmentaja tai scoutti. 

Ei suositeltava pelisuunnitelma

St. Louis Bluesin mestaruus oli iso tuhkimotarina. Joukkue vaihtoi marraskuussa valmentajaa, kun Craig Berube hyppäsi Mike Yeon tilalle. Joukkue oli vielä tammikuun kolmas päivä sarjan viimeisenä, mutta se sai koneen rullaamaan runkosarjan loppua kohti. 

Koskela muistuttaa kokonaisuuden merkityksestä, mutta hän sanoo, että Berube teki ison työn joukkueen kurssin kääntämisessä. 

– Berube on ihmisläheinen ja vaativa. Hän sai joukkueen suorittamaan loistavalla tasolla. 

– Kesällä oli sellainen olo, että meillä on hyvä joukkue. Toki silti täytyy tunnustaa, ettei silloin tammikuussa pudotuspelit olleet ensimmäisenä mielessä. En suosittele tällaista "gameplania", Koskela naurahtaa. 

Koskela muistuttaa, että St. Louis Bluesin kykyjenetsijäosasto on pysynyt hyvin kasassa vuosien varrella. Kärsivällisyys on ollut muutenkin avainsana organisaatiossa. 

– Kun olimme sarjan hännillä, emme lähteneet räjäyttämään koko pakkaa. Uskoimme, että joukkue on riittävän hyvä, ja sitten kurssi kääntyikin. 

– Ei mestaruuden voittaminen ole pelkästään mukavaa ja helppoa. Kyllä niitä vaikeitakin hetkiä tulee. 

"Ei harmita, ettei varata kärjessä"

St. Louis Bluesilla on ollut kyvykäs joukkue jo pitkään, mutta huipennus on jäänyt puuttumaan. Blues on vuoden vuoden 2011 jälkeen ulkona playoffeista vain kerran. 

– Suurin vahvuutemme oli joukkuepeli. Meillä oli riittävästi syvyyttä, ja jokainen pystyi vaikuttamaan omalla tavallaan. Jos pelaaja ei tehnyt maaleja, sitten hän oli estämässä niitä. 

"Tillu" Koskela pääsee lähtemään hyvillä mielin juhannukseksi Vancouverin varaustilaisuuteen, jossa hän pääsee näkemään työkavereitaan.  

– Ei harmita yhtään, ettemme pääse varaamaan ihan kärjessä. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja