Jyrän alta NHL-mestariksi – St. Louis Blues lannisti Boston Bruinsin ja Tuukka Raskin ratkaisufinaalissa

St. Louis Blues on voittanut seurahistoriansa ensimmäisen jääkiekon Stanley Cupin. Blues kaatoi suomalaismaalivahti Tuukka Raskin edustaman Boston Bruinsin NHL-finaalisarjan ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa 4-1 Suomen aikaa torstain vastaisena yönä. 

Blues otti ratkaisevan edun jo avauserässä. Bruins painoi hurjana päälle, mutta jyrän alla ollut vierasjoukkue käytti harvat paikkansa maalivahti Jordan Binningtonin loistaessa. 

Ryan O'Reilly ohjasi avausmaalin ajassa 16.47 Jay Bouwmeesterin viivakudista (video alla).

Bruins sai toisen kylmän suihkun vain kahdeksan sekuntia ennen erän loppua, kun Alex Pietrangelo pääsi nokikkain Raskin kanssa ja ohitti tämän nostamalla kiekon vahdin kainalosta verkkoon (video alla).

0-2-osumaa edelsi Bruins-hyökkääjä Brad Marchandin pehmeä pelaaminen ja huonosti ajoitettu vaihto.

Ratkaisevat niitit iskivät Brayden Schenn ja Zach Sanford päätöserässä. Matt Grzelcykin 1-4-kavennus oli enää muodollisuus, mutta se pilasi upean ottelun torjuneen Binningtonin nollapelin. Binnigton torjui 32 kertaa, Rask 16.  

Bluesin kevätkausi oli satumainen. Se oli sarjan viimeisenä vuoden alussa, mutta nousi seurahistorian pisimmän voittoputken siivittämänä pudotuspeleihin ja mestariksi. 

Stanley Cup on St. Louisille sen ensimmäinen. Se oli pelannut finaaleissa kolmesti aiemmin vuosina 1968-1970, mutta hävinnyt jokaisen sarjan 0-4. Boston on pelannut finaaleissa 20 kertaa, tappio oli 14:s. 

Tuukka Rask finaalitappiosta: Pahin painajainen tällaiseen paikkaan 3:48
Tuukka Rask finaalitappiosta: Pahin painajainen tällaiseen paikkaan.

Lue myös:

    Uusimmat