Mainos

Sri Lankassa satojen pelätään kuolleen maanvyöryissä

Sri Lankassa pelätään yli 150 ihmisen hautautuneen maanvyörymän alle maan keskiosassa. 

Pelastajat ovat tähän mennessä löytäneet 16 ruumista rankkasateiden aiheuttamien maanvyöryjen jälkeen. Maanvyöryt iskivät kahdesta kolmeen pieneen kylään Kegallen vuoristoalueella pääkaupunki Colombosta koiliseen. Pelastusoperaatio on keskittynyt tällä hetkellä Aranayakan kaupunkiin.

Viimeaikaisten tulvien ja maanvyöryjen seurauksena on kuollut nyt yhteensä 35 ihmistä. Sri Lankan hallitus on lähettänyt turma-alueille sotilaita auttamaan evakuoinnissa.

Katastrofikeskuksen tiedottajan mukaan suurin osa kyläläisistä on laskettu, eikä kuolonuhrien määrän odoteta paljoa nousevan. Sen sijaan Sri Lankan Punaisen Ristin mukaan jopa satoja kyläläisiä on yhä kateissa.

– Kokouksessa pelastajien kanssa tuli ilmi, että 300-400 ihmistä on kenties kuollut Aranayakan maanvyöryssä, kertoo Neville Nanayakkara, Sri Lankan Punaisen Ristin yleisjohtaja uutistoimisto Reutersille.

Kommentti tuli ennen kuin pelastusviranomaiset tiedottivat pelastaneensa 150 ihmistä, joten ainakin 150 on yhä kadoksissa maanvyöryn jäljiltä.

Tulvat ovat vaikuttaneet 350 000 ihmisen elämään Sri Lankassa ja 200 000 kerrotaan elävän tällä hetkellä väliaikaisessa suojassa. 

Sri Lankassa on satanut kaatamalla viimeiset kolme päivää, mutta sateiden odotetaan ennusteiden mukaan heikkenevän lähipäivinä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.