Spotifyn lista julki – tässä ovat vuoden 2019 kuunnelluimmat kappaleet ja artistit Suomessa

2:36
MTV Uutisten haastattelussa Flow-konkari Pyhimys

Suomiräppärit keikkuivat jälleen vahvasti suomalaisten suosiossa vuonna 2019.

Spotifyn kuunnelluimpien artistien listalla Suomen kärkipaikkaa pitää hallussaan tänä vuonna kuudennen albuminsa kesäkuussa julkaissut JVG. Rata/Raitti albumin ensimmäinen single Ikuinen vappu on myös vuoden striimatuin kappale.

JVG:n lisäksi kuunnelluimpien artistien listalla on mukana jo uransa lopettanut Cheek, viime vuoden komeetta Pyhimys, Suomessa useaan otteeseen vieraillut Post Malone ja tämän vuoden suurin tulokas Billie Eilish jonka single bad guy on myös Suomen toiseksi striimatuin kappale.

Tiensä suomalaisten sydämiin lauloivat myös viime aikoina Helsingissä konsertoineet Ariana Grande ja Malmin lentokentän kahdesti täyttänyt Ed Sheeran.

Maailmanlaajuisesti kärkipaikkaa pitää tänä vuonna ensimmäistä kertaa Post Malone. Tähti on niittänyt mainetta maailmalla ja kerännyt yhteensä yli 6,5 miljardia kuuntelukertaa kappaleilleen. Musiikin monitaituri julkaisi viimeisimmän levynsä vain 3 kuukautta sitten ja se on lyhyessä ajassa kirinyt vuoden toiseksi kuunnelluimmaksi albumiksi koko maailmassa.

Vuosi 2019 oli myös vahvojen naisäänien juhlaa ja listan kakkossijan nappasikin Billie Eilish. Vasta 17-vuotiaan Eilishin nousukiito maailmanlaajuiseksi viraali-ilmiöksi on kantautunut monien korviin ja siitä kertovatkin artistin yli 6 miljardia kuuntelukertaa. Eilishin albumi WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? on vuoden 2019 kuunnelluin albumi Spotifyssa ja artisti on tämän myötä ensimmäinen nainen, joka on saavuttanut Wrapped-listan albumikuunteluiden piikkipaikan.

Mitalikolmikkoa täydentää Ariana Grande albumillaan thank u, next, jota on nimikkobiiseineen soitettu tänä vuonna kolmanneksi eniten koko maailmassa.

Kappaleiden osalta kuuntelukertojen piikkipaikan saavutti Shawn Mendesin ja Camila Cabellon ykköshitti kesältä Señorita yli miljardilla kuuntelukerralla. Viiden suosituimman kappaleen joukkoon mahtuvat myös Billie Eilishin bad guy yli 990 miljoonalla kuuntelulla, Post Malonen ja Swae Leen Spiderman: Into the Spider-Verse -elokuvasta tuttu Sunflower, Ariana Granden 7 rings sekä Lil Nas X:n ja Billy Ray Cyruksen paljon puhututtanut Old Town Road – Remix.

Myöhemmin tällä viikolla Spotify julkaisee henkilökohtaiset Wrapped-listat jokaiselle kuuntelijalleen. Lista tarjoaa kattavasti dataa käyttäjän kuunnelluimmista kappaleista, artisteista, podcasteista ja genreistä sekä hauskoja knoppitietoja muun muassa siitä kuinka monta minuuttia musiikkia käyttäjä on kuunnellut vuoden aikana ja mitkä kappaleet hän on merkannut ”suosikeikseen”.

Vuosikymmenen päättymisen kunniaksi Spotify julkaisee tänä vuonna personoidun Wrapped-listan lisäksi My Decade Wrapped -listan, joka tarjoaa katsauksen Spotify-käyttäjille vuosikymmenen aikana eniten kuunnelluista kappaleista, albumeista, artisteista ja podcasteista.

TOP 10 kuunnelluimmat artistit Suomessa 2019

1. JVG

2. Cheek

3. Pyhimys

4. Billie Eilish

5. Ed Sheeran

6. Post Malone

7. Ariana Grande

8. Eminem

9. Gettomasa

10.SANNI

Top 10 kuunnelluimmat kappaleet Suomessa 2019

1. JVG - Ikuinen vappu

2. Billie Eilish - bad guy

3. Camila Cabello, Shawn Mendes - Senorita

4. Tones and I - Dance Monkey

5. Etta, STEREO - Vuosien päästä (feat. Etta)

6. Gettomasa - Muijii stadis

7. MKDMSK, Pyhimys - Surullinen Klovni

8. Ariana Grande - 7 rings

9. Teflon Brothers - Harmaa Rinne

10. Arttu Wiskari - Suomen muotoisen pilven alla    

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja