Mainos

Spotify-tunnusten epäillään vuotaneen nettiin – yhtiön mukaan vaaraa ei ole

Suositun musiikkitoistopalvelu Spotifyn käyttäjien tunnusten epäiltiin levinneen ikävissä merkeissä nettiin, kertoo IBTimes.

Päivitetty 24.5. klo 12.05: Spotifyn mukaan käyttäjien tunnuksia ei ole päässyt leviämään nettiin. Yhtiön lausunnon mukaan Spotify seuraa mahdollisia tietoturvavuotoja, ja toimii niiden vaatimalla tavalla. Näissä tapauksissa Spotify on yhteydessä suoraan käyttäjiin, joiden tunnusten epäillään levinneen vääriin käsiin. Artikkelin otsikkoa on muokattu.

Alkuperäinen artikkeli:

Noin 6 500 Spotifyn ilmaisversion käyttäjän tunnusta on levinnyt nettiin. Tunnusten joukossa on myös suomalaisten tilejä.

IBTimesin mukaan kyse ei ole uudesta hakkerihyökkäyksestä musiikkipalveluun, vaan listan tunnukset näyttäisivät olevan vanhoja nettiin vuotaneita salasanoja. Joka tapauksessa Spotifyn käyttäjien tunnuksia on levinnyt nettiin. Oman Spotify-tilin tilanteen voi tarkistaa Ghostbin-sivustolta.

Jos oma tili löytyy listalta, kannattaa Spotifyn salasana vaihtaa. Jos samaa salasanaa tai samoja tunnuksia käyttää muissakin palveluissa, tulee myös näiden palveluiden salasanat vaihtaa.

Nettiin vuotaneista tunnuksista kertoi alun perin Twitterissä hakkeriryhmä SecTeamSix. Päivityksen mukaan 9 000 tiliä olisi vuodettu Ghostbin-sivustolle. Sivustolta löytyy kuitenkin 6 500 tunnusta. Hakkeriryhmä on aiemminkin julkaissut tilitietoja eri palveluista,

Spotify tiedotti tiistai-iltana seuraavansa tunnettuja tietovuodoista kertovia sivustoja. Jos sivustoilta löytyy palvelun tunnuksia, Spotify kertoo olevansa yhteydessä suoraan käyttäjiin.

Lähde: IBTimes

Aiheesta kirjoitti ensimmäisenä Tivi.

***

0:19

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.