Sorrutko sinä näihin terveydelle vaarallisiin siivoustapoihin?

Siivousaineet ja kodin kemikaalit ovat tehokkaita, mutta voivat vaikuttaa myös terveyteen ja tutkimuksen mukaan aiheuttaa pahimmillaan syöpää ja sikiövaurioita.

Kodin kemikaalit ovat pahimmillaan jopa myrkyllisiä, joten on hyvä kiinnittää huomiota siihen, millä koti puhdistetaan. CBS uutisoi alkuvuodesta tutkimuksesta, jonka mukaan useat markkinoilla olevat tuotteet ovat terveydelle vaarallisia ja voivat pahimmillaan aiheuttaa muun muassa syöpää ja sikiövaurioita.

Vältä turhaa aineilla läträämistä

Onko sinullakin oma aine peilien kiillottamiseen, lattioille, pöytäpinnoille, keittiöön, kylpyhuoneeseen ja ikkunoille? Vältä turhaa aineilla läträämistä ja hanki yksi, mahdollisimman luonnonmukainen yleispesuaine, jolla saat koko kodin puhtaaksi.

Esimerkiksi mäntysuopa on luontoystävällinen puhdistusaine, joka tuo kotiin raikasta metsän tuoksua ja sopii moneen puhdistukseen.

Tuoksut voivat aiheuttaa hengitysvaikeuksia ja päänsärkyä

Muun muassa imureihin laitettavat tuoksuhelmet, suihkutettavat wc-tuoksut ja erilaiset tekstiilienraikastaja voivat aiheuttaa päänsärkyä ja hengitysvaikeuksia. Niiden sisältämät turhat kemikaalit voivat vaikuttaa herkimpiin, joten suosi raikasteissa luonnonmukaisia aineita ja kiinnitä huomiota sisäilmaan.

Kloriitti ei sovi saunanpesuun

Allergia- ja astmaliitto varoitteli tällä viikolla saunanpesijöitä kloriitin käytöstä. Aine imeytyy puuhun ja saunomisen yhteydessä ilmaan vapautuu myrkkyjä, jotka voivat olla vaaraksi saunojille.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja