Söpöysvaroitus: Paratiisisaaren rannoilla voi uida yhdessä possujen kanssa: "Se ei ole jotain, mitä teet joka päivä"

0:40

Suunnilleen Bahaman saarivaltion keskellä sijaitsevat Exuman paratiisisaaret, jotka ovat tulleet maailmalla tutuksi erikoisesta nähtävyydestään – nimittäin uivista possuista. Katso video suloisista possuista yltä!

Exuman saaren matkailijat voivat viettää aikaa hieman erikoisemman ajanvietteen parissa, nimittäin suloisten possujen kanssa joko lämpimässä vedessä uiden tai valkoisella rannalla hengaillen!

Matkailijat ympäri maailmaa saapuvat Big Major Clayn saarelle vain nähdäkseen erikoiset possut.

Niistä onkin jo tullut virallisia Bahaman saarten lähettiläitä. Myöhemmin tässä kuussa maailmalla julkaistaan kirja juuri näistä possuista nimeltä Pigs of Paradise, ja odotettavissa on jopa elokuva.

– Nämä eläimet ovat todellakin saaneet ihmisten mielikuvitukset valtoihinsa. Possujen kanssa uiminen kauniilla rannalla ei ole jotain, mitä teet joka päivä, sanoo kirjan kirjoittanut T.R. Todd CNN:lle.

Possujen sijoitus tietoinen valinta

Siitä, miten possut ovat alun perin päätyneet rannalle, liikkuu monia teorioita. Joidenkin mukaan possut huuhtoutuivat rantaan haaksirikon seurauksena, osa väittää merirosvojen piilottaneen ne sinne.

Pian ilmestyvässä kirjassa kuitenkin paljastetaan totuus: naapurisaarien asukkaat veivät ne Big Major Clayn saarelle tarkoituksella.

Exuman saarille matkustavat erityisesti rikkaat ja julkisuuden henkilöt, 1980-luvulta lähtien ne ovat olleet muun muassa Hollywood-tähtien suosiossa. Paikalliset pitivät haisevia ja sotkuisia possuja aitauksissa kotonaan, ja päättivätkin viedä ne eristetympään paikkaan turistien tieltä.

Ajan kanssa porsaiden määrä kasvoi, ja paikalliset alkoivat käyttää Big Major Clayta maatilana. Nyt possukantaa harvennetaan, mutta saarella on edelleen noin 30–40 eläintä jatkuvasti.

Suurimmalla osalla eläimistä on nimet. Vapaaehtoinen järjestö huolehtii niiden ravinnosta ja hyvinvoinnista, ja hoitaa tarvittaessa sairastuneita porsaita.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja