Sopivassa suhteessa: Suomalainen turisti kuutamolla

Helmen blogistin huomioita ihmisrodun käytösmalleista. Elli kirjoittaa talvilomakauden lähestyessä suomalaisturisteista ulkomailla.

Elli Mäkilä on toimittaja-käsikirjoittaja, joka Helsingissä vietettyjen nuoruusvuosiensa jälkeen päätyi rekkamiehen vaimoksi Lohjalle. Keittiössä viihtyvä sarkasmin suurlähettiläs puntaroi ihmisrodun käytösmalleja puisen kauhan varresta. Keittiöfilosofin huomioissa saattaa toisinaan havaita myös itseironisen sävyn, mikäli lukutaito antaa myöten.

Tällä kertaa Elli kirjoittaa suomalaisista turisteista ulkomailla.

"Pian alkaa yksi suomalaisten lomakausi ja ernot ja irmat lähetetään sinisin siivin pakettimatkakohteeseen. Tarroin koristettuun 1980-luvun matkalaukkuun on sullottu vuonna 1997 Thaimaasta ostetut hellepaidat, Elovena-puuropaketti, maitohappobakteerikapseleita, ummetuslääkettä, toissavuonna härskiintynyt aurinkorasva, mikäli kyseessä on kulturelli pariskunta niin peräti kaksi kotimaista pokkaria – joku Vares ja Laila Hirvisaaren edellisjouluinen – sekä tietenkin I love Ibiza –uikkarit. Matkakohdehan on Playa del Ingles. Siellä saa suomalaista ruokaa ja pärjää vallan hyvin omalla kielellä. Kuitenkaan siitä paikallisten molotuksesta ymmärrä mitään.

Akat vetävät rantavaatteiksi tarkoitetuissa kuormaliinoissaan kannutolkulla eksoottista sangriaa, kun kerran etelässä ollaan. Huokaillaan päälle, kuinka ihanan makuista ja hedelmäistä tuo raikas eliksiiri on."


MTV3/Helmi

Kuva: Elli Mäkilä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja