Kuulokkeet mullistumassa? Sonylta täysin uudenlainen ratkaisu kehitteillä

Sony kehittää uudenlaista kuulokekonseptia. Concept N -nimellä kulkevan laitteen tarkoitus on jättää taustaäänet musiikinkuuntelun rinnalle. Tämä saavutetaan muotoilulla, jossa korville ei aseteta perinteiseen tapaan nappeja tai lappuja.

Concept N -prototyypin kehityksestä vastaa Sonyn Future Lab -tutkimusosasto. Ensivilkaisulla laite saattaa näyttää samalta kuin markkinoilla jo nähdyt Bluetooth-kuulokkeet, joita lepuutetaan käyttäjän kaulalla.

Concept N eroaa kuitenkin nykytarjonnasta yhdellä ratkaisevalla tavalla: käyttäjän korville ei tällä kertaa aseteta mitään. Sen sijaan kaulalla lepäävä laite suuntaa pienillä kaiuttimilla äänen kohti käyttäjän korvia. Tarkoituksena on, että musiikki kuuluu hyvin käyttäjälle itselleen, peittämättä kuitenkaan ympäristön ääniä täysin. Tarkan äänensuuntauksen taas pitäisi taata se, ettei musiikki kuulu liiaksi kanssaihmisten korviin.

Omintakeisin äänentoistojärjestelmän lisäksi Concept N tarjoaa vaihtoehdoksi eräänlaiset nappikuulokkeet, jotka kuitenkin jättävät laitteen hengen mukaisesti osan korvasta avoimeksi. Lisäksi laitteessa on kamera ja se tukee äänikomentoja.

The Vergen mukaan Concept N vaikuttaa monin tavoin jo hiotulta tuotteelta. Sonylle kyseessä on kuitenkin vasta prototyyppi, eli laitteen saapumisesta markkinoille ei ole vielä tarkempia tietoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja