Sonja Länsivuorelle pettymys missikisassa: "Olin aivan varma voitostani!"

Onko Miss Suomi -kilpailu vanhentunut konsepti? Näin tuumaa tuomaristoon kuuluva Sointu Borg 3:01
Onko Miss Suomi -kilpailu vanhentunut konsepti? Näin tuumaa tuomaristoon kuuluva Sointu Borg

Sonja Länsivuori kertoo kokeneensa karvaan pettymyksen Miss Supranational -kilpailussa. 

Vuoden 2021 perintöprinsessa Sonja Länsivuori osallistui kansainväliseen Miss Supranational 2022 -kilpailuun, jonka finaalit järjestetään heinäkuussa Puolassa. Länsivuori sijoittui kilpailussa toiseksi, joten Suomea lähteekin edustamaan 19-vuotias lentopalloilija Jana Boricheva. 

– Olin aivan varma voitostani, Länsivuori sanoo avoimesti Kauppatorin laiturin kesäkauden avajaisissa tunnelmistaan. 

Perintöprinsessa oli valmistautunut kisoihin huolellisesti.

– Olin tehnyt kaikkeni. Minulla oli iso tukijoukko. Olin hankkinut kaikki sponsorit, yhteistyökumppanit ja järjestänyt kuvaukset. Olin jopa pyytänyt töistä neljä viikkoa vapaata, että pääsen osallistumaan ulkomaille kisoihin. Olin jo melkein jo varannut lennotkin, hän kuvailee.

– Sain aivan valtavasti viestejä ihmisiltä, että miten näin kävi. Olen kuitenkin hallitseva perintöprinsessa Miss Suomi -kilpailussa, ja hävisin, joten onhan se nyt ihan hirveää. Kaikki ne odotukset, ihan hirveää, Länsivuori kertoo tunteikkaana. 

Länsivuori ei ollut häviönsä jälkeen päässyt pariin päivään ylös sängystä.

Ylä- ja alamäkien keskellä puhaltavat myös muutosten tuulet. Perintöprinsessa ei ole jäänyt tuleen makaamaan, vaan kertoo laittaneensa työkuvionsa kokonaan uusiksi:

– Olen irtisanoutunut mun päivätöistä. Olen jo vuosia haaveillut siitä, että alan päätoimiseksi yrittäjäksi, Länsivuori kertoo.

Hänen uusiin tehtäviinsä kuuluu sometyöt, mutta hän on mukana myös Miss Suomi -kilpailussa. 

– Alan pitää esiintymis- ja kävelykoulutusta uusille misseille. Se on sellaista, mitä olen aina halunnut tehdä, Länsivuori paljastaa. 

Sonja Länsivuori on osallistunut Miss Suomi- kilpailuihin kahdesti. Toisella kerralla hänet kruunattiin toiseksi perintöprinsessaksi, kun Miss Suomi- kruunun sai Essi Unkuri vuonna 2021. 

Lue myös:

    Uusimmat