Mainos

Soini: Tehdylle työlle tulee tukea ja kannatusta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on jälleen kerran yllättynyt ja ylpeä tuoreista kannatusluvuista. Tuoreen mittauksen mukaan perussuomalaisia kannattaa 14, 6 prosenttia äänestäjistä. Nousua viime vuoteen verrattuna on tullut lähes kaksinkertaisesti.

MTV3:n uutisten tilaamassa kyselyssä kaikkien suurten puolueiden kannatus on laskussa viime kevään mittaukseen verrattuna.

- Nyt kyselyjen tulokset vaan pitäisi saada muutettua todellisiksi ääniksi. Sen eteen tehdään koko ajan töitä, Soini sanoo MTV3:n verkkouutisten haastattelussa.

Soinin mukaan on hyvä, että nousu eteenpäin on iso. Hänen mukaansa se on merkki siitä, että kansanvalta toimii.

- Kun katsoo näitä Suomen politiikan viimevuotisia tempauksia, niin tää on sarja vanhojen puolueiden epäonnistumisia. Olisihan se karmeaa, jos se ei näkyisi muiden puolueiden kannatuksen nousuna. Oma työ on myös tehty hyvin. Perussuomalaisten vaihtoehto on tullut esiin. Se on yhteistyön tulos. Se osoittaa sen, että perussuomalaiset on kasvanut aikuiseksi puolueeksi, Soini arvioi.

Puheenjohtaja pitää kannatuslukujen nousua jopa historiallisesti merkittävänä asiana.

- On poikkeuksellista jopa koko suomalaisessa poliittisessa historiassa, että nousua on yhden vaalikauden välillä näin paljon. Varmaan nyt ollaan ylärajoilla. Suomessa ei ole nähty, että tätä suurempaa kasvua olisi tullut. Mutta Euroopassa vanhat puolueet ovat kertakaikkiaan romahtaneet monessa maassa. Ei voi olla mikään luonnon laki, että meillä on aina vaan keskusta, kokoomus ja sdp, jotka ovat suuria. Elämä muuttuu kaikilla aloilla, miksei myös politiikassa.

Soini korostaa olevansa sama mies kuin puolueen alkuaikoina 13 vuotta sitten. Hän ei omien sanojensa mukaan aio missään nimessä ryhtyä leijumaan epärealistisilla ajatuksilla.

- Silloin, kun voimakkaan kasvun jälkeen tulee tasaantumaa tai laskua, alkaa se huuto, että nyt se alkaa mennä persmäkeä.

Soini myös korostaa, että katteettomilla lupauksilla ei pärjää, ja työ on kovaa koko ajan.

Soini: Neulatyynymäinen olo

Vaalityötä tehdään puheenjohtajan mukaan koko ajan, mutta asia menee totiseksi vasta ensi vuoden puolella. Olo on hänen mukaansa koko ajan kuin neulatyynyllä.

- Eivät ihmiset tykkää, enkä minäkään henkilökohtaisesti, että joulunpyhinä ja lomalla tungetaan ikkunoista ja ovista sisään. Kampanja tiivistyy ensi vuoden puolella. Tosin luottamus on voitettava joka päivä. Vaalitaistelu on alkanut siinä mielessä jo nyt.

Soini korostaa, että vaalitaistelu on raskasta hommaa, mutta aate lämmittää. Siviiliasiat on myös oltava kunnossa tällaisessa tilanteessa.

- Se että on pitkä kokemus politiikassa, auttaa siihen, että ei lähde höntyilemään ja ajamaan itseään nurkkaan puhumalla hauskasti höperöjä. Kyllä sitten se, että ihmissuhteet, suhteet läheisiin ja työtovereihin ovat kunnossa, niin se on se peruskallio. Ihminen tarvitsee muita. Nämä ovat loppujen lopuksi yksinkertaisia asioita, mutta pitää vaan uskoa, että ne ovat näin, Soini summaa.

Timo Haapalan blogi:Persut porskuttaa

LUE:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.