Mainos

Soini: Saksalta ryhdikäs lausunto Kreikan hätäavusta

Kesälomalta tavoitettu oppositiojohtaja Timo Soini(ps) ei yllättynyt Saksan valtiovarainministerin eilisestä Kreikka-lausunnosta. Wolfgang Schäuble myönsi eilen ensimmäistä kertaa, että Kreikka tarvitsee kolmannen lainaohjelman.

– Valitettavasti ei yllättänyt. Tätä on hoidettu alusta pitäen täysin väärin pelastamalla saksalaisia ja ranskalaisia pankkeja. Tästä jatkokertomuksesta on ikävä kyllä kysymys, Soini lataa.

Soini odottaa isoja ratkaisuja Saksan syksyn vaalien jälkeen. Soini antaa Saksan valtiovarainministerille myös tunnustusta.

– Ilmeisesti kristillisdemokraattinen hallitus on aika vahvoilla, koska uskaltaa sanoa mitä tuleman pitää. Näin sitä ei syytetä peittelystä vaalien jälkeen. Tässä mielessä Schäublen suoraan sanominen on ihan ryhdikästä. Tietysti koko homman sisältö on ollut väärä alusta asti.

Monet asiantuntijat ovat ennustaneet, että Kreikka ei selviä erääntyvistä lainoista ja niiden koroista ilman lisärahoitusta. Talouskomissaari Olli Rehn kommentoi Helsingin Sanomille Kreikan tilannetta sähköpostitse eilen.

– Komissio, Euroopan keskuspankki ja kansainvälinen valuuttarahasto IMF arvioivat yhdessä Kreikan uudistusohjelman toteutumista ja velkakestävyyttä seuraavan kerran syksyn mittaan.

Rehn ei sulje pois uuden lainaohjelman mahdollisuutta.

Perussuomalaisten Soini aikoo pitää Kreikan tilanteen tapetilla myös syksyllä, kun eduskunta palaa lomiltaan.

– Siitä voidaan olla täysin varmoja. Tässä on nyt tapahtunut on se, että saksalaiset ja ranskalaiset pankit on pelastettu ja eurooppalainen veronmaksaja on maksajan pukilla ja se tämän koko operaation tarkoitus oli.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.