Mainos

"Soini on ainoa ehdokas, jota ymmärrän kun hän puhuu"

MTV3 Uutisten katsojien ja lukijoiden mielestä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini jyräsi kirkkaaseen voittoon eilen illalla käydyssä vaalitentissä.

Nettikysymykseen siitä, kuka pärjäsi parhaiten MTV3:n suuressa vaalikeskustelussa, vastasi yhteensä yli 27 000 henkilöä. Näistä yli 42 prosenttia näki, että Soini oli illan vaalitentin kuningas. Soini sai erityisesti kiitosta kansantajuisista vastauksistaan.

–Soini puhuu selkeästi ja hänellä on ymmärrettävät ja loogiset mielipiteet. Ei tarvitse äänestäjän arpoa, että mitähän mieltä se Soini on pakkoruotsista tai pitäisikö sitä rahaa jakaa EU pankeille vai ei. Eli selkeys ja yleisen oikeustajun mukaiset mielipiteet ovat valttia.

Moni luotti Soinin puheiden myös heijastuvan tämän tekoihin.

– Soini puhuu kansan kieltä, hänen puhettaan ymmärtää. Hän ei kiertele. On hyvin odotettavaa, että hän myös toimii, kuten puhuu. Ehdottomasti yksi parhaista ketä on ehdolla koskaan ollut.

Katainen vakuutti asiallisuudellaan

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen keräsi vaalitenttiä seuranneiden joukossa noin 21 prosentin kannatuksen. Kataista kehuttiin etenkin tämän asiallisuudesta.

–Asiakysymyksissä omalla tasollaan, aina on helpompi räksyttää, kun oikeasti tehdä vaikeita päätöksiä ja kantaa niistä vastuuta.

– Katainen on asiantunteva, hyväkäytöksinen, ei populismilla pelaava, vaan vastuunkantaja! Hän ei puhu toisten päälle, vaan pyytää puheenvuoroa nostamalla kädenpystyyn ja vuoro jää usein saamatta! Katainen on edustava, osaava, hyvä tuleva pääministeri.

Urpilainen kirii

Ehkä hieman yllättäen kolmanneksi eniten kannatusta keräsi sdp:n Jutta Urpilainen. Eräässä perustelussa todettiinkin että Urpilainen " on parantanut kuin sika juoksuaan".

Varsinkin Urpilaisen rauhallinen esiintyminen keräsi kiitosta.

– Hänestä huokuu järkevyys ja selkeät vastaukset vaan parantavat hänen esitystään vakuuttavana edustajana, perusteluissa todettiin.

– Asiaosaaminen todella hyvä. Uskottava. Rauhallinen, selkeä, ei huutanut toisten puheenvuorojen päälle.

Arhinmäki haastoi Kiviniemen

Urpilainen jätti varjoonsa muun muassa keskustan Mari Kiviniemen sekä vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen.

Katsojien mielestä kaksikkotaittoi peistä keskustelussa varsin tasaisesti. Kiviniemi vei voiton, mutta vain niukasti, sillä Arhinmäki jäi Kiviniemestä vain muutaman sadan äänen päähän.

Heikoiten vaalitentissä pärjäsivät nettikysymykseen vastanneiden mielestä vihreiden Anni Sinnemäki, Päivi Räsänen ja Stefan Wallin. Heistä kukin keräsi vain muutaman prosentin kannatuksen.

MTV3 Uutisten nettikysymykseen saattoi vastata kymmeneen asti tänään aamulla.

Vaalitentin äänestystä arvosteltiin, koska näytti siltä että yksi äänestäjä saattoi äänestää suosikkiaan vaikka kuinka monta kertaa.

Äänestyksessä yhdestä IP-osoitteesta rekisteröitiin kuitenkin vain yksi ääni.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.