Mainos

Soini kansanedustajien palkkioiden korotuksista: Surkea episodi

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kommentoi politiikan toimittajien tapaamisessa kansanedustajien palkankorotusten olleen tarpeettomia.

Eduskunnan palkkiotoimikunta päätti korottaa kansanedustajien palkkioita 0,43 prosenttia, eli noin 27 euroa. Viime vuoden maaliskuusta asti kansanedustajien kuukausikohtainen palkkio on ollut 6380 euroa. Yli 12 vuotta palvelleilla kansanedustajilla palkkionkorotus on noin 29 euroa.

2:19

Korotukset ovat herättäneet kovaa kritiikkiä, sillä Suomen talous on muutoin huonossa jamassa ja monia odottavat palkkojen leikkaukset.

–Tämä on aika surkea episodi tilanteessa, jossa on jouduttu tekemään kovia päätöksiä. Eivät kansanedustajat olisi näitä korotuksia tarvinneet, Soini sanoi tilaisuudessa.

– Toivosin, että jatkossa itsenäinen palkkiotoimikunta olisi ehkä paremmin ajan valtimolla, eikä tekisi tämän tyyppisiä asioita tässä tilanteessa.

Soini pitää kuitenkin palkkiotoimikuntaa parempana vaihtoehtona kuin vanhaa mallia, jossa kansanedustajat saivat itse päättää palkkioistaan.

Yksi ennätti jo kieltäytyä korotuksesta

Niin ikään perussuomalaisiin kuuluva kansanedustaja Kari Kulmala on ennättänyt ilmoittaa, ettei aio ottaa vastaan eduskunnan palkkiotoimikunnan lupaamaa korotusta.

– En katso saaneeni aikaan mitään niin merkillistä, että olisin oikeutettu palkkion nostoon.

Kulmala kertoo aikovansa lahjoittaa korotusosuutensa vuoden 2016 lopussa nuorten urheilutoiminnan tukemiseen.

– Siinä vaiheessa kun hallituksen toimenpiteet selvästi osoittavat, että Suomi on saatu nousuun, voidaan ajatella kansanedustajien palkkion korotusta. Suomalaisia on johdettava edestä omalla esimerkillä, Kulmala toteaa tiedotteessaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.