Sofia Belórfin luksusmatkalle ankaraa kritiikkiä – Dubain vangitun prinsessan kohtalo järkyttää: "Millaiseen maahan oikein viette rahanne?"

8:43
Sofia Belórf saapui Helsingin käräjäoikeuteen kesällä 2020.

Sofia Belórf on tällä hetkellä matkalla Dubaissa, vaikka ulkoministeriön ohjeistuksen mukaan matkustamista tulisi vältellä koronapandemian aikana. Lisäksi Dubai on jälleen laajan kansainvälisen keskustelun kohteena ihmisoikeustilanteensa takia.

Seurapiirijulkkis Sofia Belórf on julkaissut hiljattain sosiaalisessa mediassa runsaasti matkakuvia, sillä helmikuun puolivälissä Belórf suuntasi matkalle Arabiemiraattien Dubaihin. Belórf on julkaissu Instagram-tilillään runsaasti kuvia sekä videoita matkaltaan. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Viimeisimmässä julkaisussaan Belórf fiilistelee aavikkoa auringonlaskussa. Vaikka eteerinen otos on kerännyt osakseen kehuja, on matka kohdannut myös runsasta kritiikkiä. 

Ulkoministeriön suosituksen mukaan matkustamista varsinkin ulkomaille kannattaa välttää yhä valloillaan olevan koronatilanteen takia. Lisäksi Belórfin seuraajat ovat kritisoineet nimenomaan tämän valintaa matkustaa nimenomaan Dubaihin, jonka tilanne ihmisoikeuksien suhteen on jatkuvasti tapetilla. 

Dubain tilanne on noussut kansainväliseksi puheenaiheeksi jälleen kuluvalla viikolla, kun brittitelevisioyhtiö BBC julkaisi tiistaina 16. helmikuuta Panorama-dokumentin prinsessa Latifa Al Maktoumin vankeudesta. BBC oli saanut haltuunsa prinsessan puhelimella kuvaamia videoita, joissa hän kertoo olevansa vangittuna huvilassa, jossa kaikki ovet ja ikkunat on lukittuina ja poliisivartiointi on jatkuvaa. Prinsessa ei kertomansa mukaan pääse edes ulkoilemaan huvilasta.

Prinsessa Latifan tilanne on nostettu esiin myös Belórfin Instagram-tilin julkaisujen kommenttikentissä.

– Onkohan Latifalla, maan oikealla prinsessalla yhtä hienot ja vapaat oltavat kuin Sofialla. Tuskin. Elää vankeudessa isänsä toimesta, eräs kommentoija miettii. 

– On yleisesti tiedossa, että Dubaissa rikotaan ihmisoikeuksia ja aivan erityisesti naisten asema Dubaissa on sitä alinta kastia maassa, mihin rikkaat etuoikeutetut länsimaalaiset naiset (ja miehet) menevät ilman minkäänlaista tunnontuskaa tekemään bisnestä eli rahoittamaan ja ylläpitämään epäoikeudenmukaisuutta tiedostamattaan, että juuri tuo bisneksenteko Dubaissa vahvistaa vanhaa systeemiä ja hyödyttää vain ja ainoastaan miesten johtamaa yksinvaltaa Dubaissa, toinen seuraaja kommentoi. 

– Dubain prinsessa (Sofia Belórf, muistuttaa ulkonäöltään sinua) on tällä hetkellä isänsä panttivankina omassa kotimaassaan. Hei haloo miettikää, millaiseen maahan oikein viette rahanne? Moraalitonta, kommentoija summaa.

Osa seuraajista on myös toivonut, että Belórf tiedostaisi tilanteen ja tekisi itsekin jotain auttaakseen Dubain prinsessaa. 

– Tilaisuuden tullen puhukaa siellä Latifan puolesta ja käyttäkää pontentiaaliset mahdollisuudet vaikuttaa siihen, että hänen isänsä, Dubain sheikki, päästää tyttärensä kotityrmästä vapaaksi. 

Latifa on yksi sheikki Mohammed Bin Rashid Al-Maktoumin 30 lapsesta. Prinsessa yritti paeta Dubaista vuonna 2018 suomalaisen ystävänsä Tiina Jauhiaisen avustuksella. Pakomatka kuitenkin keskeytyi, kun Arabiemiraattien ja Intian sotilaat tunkeutuivat huvijahdille ja vievät prinsessan mennessään.

MTV Uutiset ei tavoittanut Sofia Belórfia kommentoimaan asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja