BBC sai käsiinsä Dubain prinsessa Latifan salaiset viestit vankeudesta – nyt yhteydenpito on loppunut, lähipiiri pyytää YK:n apua

Dubain prinsessan auttajaa Tiina Jauhiaista uhkailtiin vielä Suomessa 2:20
Näin Latifan ystävä, Tiina Jauhiainen, kertoi pakomatkasta MTV:n erikoishaastattelussa.

Pian tulee kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun Dubain prinsessa Latifa katosi kesken pakomatkan hänen yrittäessään jättää kotimaansa. Nyt ystäväpiiri paljastaa BBC:lle, että prinsessa on lähettänyt salaa vankeudesta videoviestejä, mutta sittemmin yhteydenpito on lakannut.

BBC Panorama kertoo nähneensä prinsessaLatifa Al Maktoumin kuvaamaa videomateriaalia vankeudesta. 

Dubain hallitsijan tytär yritti paeta maasta vuonna 2018 yhdessä suomalaisen ystävänsä Tiina Jauhiaisen avustamana. Pakomatka kuitenkin keskeytyi, kun Arabiemiraattien ja Intian sotilaat tunkeutuivat huvijahdille ja vievät prinsessan mennessään.

Pakomatka ja radiohiljaisuus

– Peloissamme lukitsimme (Latifan kanssa) itsemme kylpyhuoneeseen ja halasimme toisiamme. Pian sen jälkeen koko hytti alkoi täyttymään savusta ja meidän oli pakko mennä yläkannelle. Siellä vastaan tuli Intian erikoisjoukot, useita aseita osoitti meitä. Minut työnnettiin lattialle makaamaan ja kädet sidottiin selän taakse.

Kun samassa yhteydessä pidätetty Tiina Jauhiainen pääsi takaisin Suomeen, hän aloitti aktiivisen kampanjan prinsessa Latifan auttamiseksi. Tapahtumien jälkeen Dubain prinsessasta ei ole kuultu.

Median käsiin annettu videomateriaali tarjoaa uusia tietoja siitä, mitä Latifalle mahdollisesti on tapahtunut.

BBC kertoo nyt, että noin vuosi tapahtumien jälkeen Latifa sai olinpaikkaansa salaisen puhelimen, jolla hän alkoi välittää videoviestejä ystävilleen kylpyhuoneestaan. 

Lukitussa huvilassa poliisivartiossa

Videoilla Latifa kertoo, että kaappauksen yhteydessä hän taisteli sotilaita vastaan potkien ja sanoo purreensa yhtä Arabiemiraattien sotilasta käteen, kunnes tämä oli huutanut.

Latifan mukaan hänet huumattiin kaappauksen yhteydessä tajuttomaksi ja vietiin takaisin yksityiskoneella Dubaihin. Hän palasi tajuihinsa vasta koneen laskeuduttua.

Hän myös sanoo, että häntä on pidetty yksin eristyksissä huvilassa, jonka ikkunat ja ovet ovat lukittuina ja poliisien vartioimana. Hänen mukaansa hän ei ole saanut tavata lääkäreitä tai hakea oikeudellista apua vankeudessa. 

BBC:n artikkelin mukaan salainen viestinvaihto on kuitenkin nyt lakannut. Latifan lähipiiri teki raskaan päätöksen julkaista nyt prinsessan kuvaamaa videomateriaalia auttaakseen ystäväänsä. He ovat pyytäneet YK:n apua auttaakseen prinsessaa.

Lue myös:

    Uusimmat