Mainos

Sodankylässä koulumatkaan tarvitaan sekä taksia että linja-autoa

Viimeisetkin koulut aloittivat lukukautensa tänään. Maaseudulla koulumatkat saattavat venyä pitkiksikin. Esimerkiksi Sodankylässä koulumatkaan tarvitaan sekä taksia että linja-autoa.

Pirjo Vanhanen perheineen asuu Kittilän puolella, mutta kouluun on helpompi päästä, jos suuntaan rajan taakse Sodankylän Syväjärvelle. Aiemmin lähempänä oleva koulu on lopetettu.

– Kyllähän se ikävää on. Tässäkin kylässä on pieniä lapsia, joiden vanhemmat kertovat, kuinka lapset alkavat olla loppuviikosta väsyneitä, Pirjo Vanhanen kertoo Pohjois-Suomen arjesta.

Tänä syksynä koulunsa aloitti noin 60 000 ekaluokkalaista. Koululaiset näkyvät liikenteessä nyt ympäri Suomen. Mannerheimin lastensuojeluliitto käynnisti tänään jo neljättä kertaa suojatiepäivystyksen.

–Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisyhdistykset ovat värvänneet satoja vapaaehtoisia henkilöitä koulujen lähistölle muistuttamaan siitä, että koulut ovat alkaneet. Heidät tunnistaa keltaisista turvaliiveistä, Mannerheimin lastensuojeluliiton perhetoiminnan ohjaaja Kari Koponen kertoo.

(MTV3)

Katso Hannu Alstan juttu Kittilästä (Seitsemän uutiset 14.8.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.