Snookersuuruus Doug Mountjoy on kuollut – nykymestari nosti esiin huiman voiton legendan poikkeukselliselta uralta

Walesialainen snookersuuruus Doug Mountjoy on kuollut 78 vuoden iässä. Tieto lajilegendan poismenosta tuli sunnuntaina. 

Mountjoy ehti voittaa urallaan paljon, vaikka siirtyi ammattilaiseksi vasta 34-vuotiaana. Tätä ennen hän työskenteli hiilikaivoksilla.

Kaikkiaan hän ylsi 17 turnausvoittoon, joista kahdella oli rankingkisan arvo. Mountjoyn uran helmiä olivat vuosien 1978 ja 1988 UK Championship -suurturnauksen mestaruudet sekä Masters-pokaali hänen ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan 1977.

MM-kisoissa hän selvisi finaaliin vuonna 1981, mutta hävisi urallaan kuusi maailmanmestaruutta voittaneelle Steve Davisille.

Mountjoy sairasti keuhkosyövän 90-luvun alussa, mutta palasi vielä snookerkiertueelle. Hän lopetti uransa vuonna 1997 ja siirtyi valmentajaksi. 

– Doug oli fantastisen sitoutunut lajiimme, hän rakasti snookeria ja oli aina valmis auttamaan muita pelaajana ja valmentajana, snookerin maailmankiertueen puheenjohtaja Barry Hearn totesi BBC:n mukaan

– Hänen urotekonsa uran loppupuolella, kuten UK-voitto, oli uskomaton saavutus. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Vuoden 1988 UK-yllätystä hehkutti myös Mountjoyn maanmies Mark Williams, joka on 45-vuotiaana yhä yksi maailman parhaista pelaajista. 

– Hän voitti (finaalissa) Hendryn 46-vuotiaana. Tätä ei tuoda koskaan esille, kolminkertainen maailmanmestari totesi Twitterissä.    

Stephen Hendry oli tuossa vaiheessa nousemassa snookerin huipulle, ja hän voitti 90-luvulla ennätykselliset seitsemän MM-titteliä. 

Mountjoyta muistellaan varmasti lisää maanantaina, sillä Walesin Newportissa järjestettävä Welsh Open -rankingturnaus käynnistyy tänään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja